Guldsnurr i Skellefteå

19 SEP 2022
Skrivet av :

Guldsnurren R och Guldsnurren N

Grymt bra dansat av William och Nellie!
De var juniorparet William och Nellie i Dansdraget som dominerade denna dag. Nellie som startat i 4 tävlingsklasser under dagen var supernöjd. Hon fick två guld och två silver och William fick två guld och ett silver.

I lördags åkte Dansdragets tävlande ner till Skellefteå för att tävla. Skellefteå Dansklubb arrangerade Guldsnurren R och Guldsnurren N. Tävlingen hölls i Eddahallen.  Dansare från olika dansklubbar från norra delen av Sverige hade samlats för att tävla i Bugg, Dubbelbugg, Rock´n Roll, Boogie Woogie och Lindy Hop.

Tävlingsdagen inleddes med att speakern Anna Morgansdotter presenterade dagens tre domare, Christoffer Elghorn, Elleonor Kollberg och Martin Önnerås och sen inleddes Guldsnurren R för R- och C-dansare med Bugg. Eftersom det var två olika tävlingar under dagen så bytte några ”dansdragare” partner för skojs skull.

Dagens första pallplats för ÄDD kom snabbt i klassen Bugg 35+R genom Anders Lindh och Anna-Karin Andersson som kom på tredje plats.
I Bugg Junior C blev det en andra plats för Noa Videstorn Larsson från UMDK som dansade tillsammans med Dansdragets Nellie Stråmo. Bild 3.
I klassen Bugg Vuxen C hade tre par från ÄDD bytt partner. Roger Bergman och Maria Engström lyckades bäst och hamnade på en nionde plats, Axel Lind och Ella Lidström på elfte plats och Kjell Landström och Mona Dahlberg på trettonde plats.

Strax före lunchuppehpllet var det dags för Boogie Woogie och i den sammanslagna klassen Boggie Woogie 35+ R/Vuxen R slutade Roger Bergman och Mona Dahlberg på en sjätte plats.

William Johansson och Nelli Stråmo tävlade också i en sammanslagen klass Boogie Woogie Junior C/35+C och nu kom dagens första seger för paret.
Sen var det dags för en lunchpaus för domare, funktionärer och tävlande innan N-tävlingen för det högre tävlingsklasserna A-, B och C-klasserna drog i gång.

I slutet på dagen var det återigen dags för Boogie Woogie.

I Boogie Woogie Junior C/35+C fick William och Nellie än en gång kliva högst upp på pallen dvs dagens andra guld.
Tredje gemensamma medaljen för William och Nellie kom i bugg Junior C/35+C.De blev tvåa i finalen. Bild 6
Tävlingsdagen avslutades sen med bugg med B och A-klasserna.

I Bugg Vuxen B hade Dansdraget ett par i finalen. Martin Nilsson och Lisa Lundström blev tvåa.
I Bugg Grand Senior A representerades Dansdraget av tre par. Kjell Landström och Maria Engström segrade, Roger Bergman och Mona Dahlberg blev fyra och Göran Långström och Astrid Edin sexa.

Text: Maria Engström

Foto: Maria Engström och Beatrice Markström

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.