Berättarträff hos SPF

25 SEP 2022
Skrivet av :

I det vackra höstvädret med solen skinande in genom fönstren, samlades ett flertal intresserade för höstens första berättarträff. Vi och gästerna hälsades välkomna.

Första gästen var Sparbankens Nords regionchef I Älvsbyn, Sebastian Wredenberg. Han visade några korta filmer som visade vad en Sparbank är. Sparbanken ska vara nära människans vardag och vinsten ska stanna I regionen. Sparbanken Nord stöttar olika lokala projekt och föreningar.

Till sist ville Sebastian varna för bedrägerier på nätet och att du ALDRIG lämnar ut koder på uppmaning av någon annan.

Sebastian tackades med applåder och en bok av nästa gäst, Roger Lidgren.

Kaffe med gott hembakt bröd serverades. Tack till ansvariga, Paula och Karin. Efter kaffe och mingel intog Roger scenen.

Roger Lidgren underhöll oss med berättelser från sitt liv. Både roliga och sorglig händelser som berörde på olika sätt. Vi fick även njuta av sång och diktläsning. Mycket uppskattat.

Sista gästen för dagen var Margareta Lundberg, säkerhetssamordnare på Räddningstjänsten I Älvsbyn. Hon informerade lite kort om HLR dvs; hjärt och lungräddning. Viktigt att vi startar denna,30 kompressioner och 2 inandningar, att vi gör något. Kurs I HLR kan ordnas genom Räddningstjänsten. Vi fick veta att det finns 17 hjärtstartare I centrala Älvsbyn och att många av byaföreningarna har införskaffat hjärtstartare. Margareta visade hur en hjärtstartare fungerar.

Även Margareta fick med sig en bok med Rogers texter som tack.
Efter en givande eftermiddag informerade styrelsen om kommande aktiviteter. Detta meddelas på sedvanligt vis.

Text: Gun Boldrup/SPF Pärlan
Foto: Martin Dahlin/SPF Pärlan

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.