Ädelfisk på menyn för Älvsbyns PRO

17 SEP 2022
Skrivet av :

En gråmulen och regnig onsdag, helt perfekt för en träff med gemenskap och värme.

Snabbt fylldes lokalen av hungriga och förväntansfulla gäster. I väntan på att alla hade kommit såldes ett lotteri med fina priser.

Ordförande Sigvard Lundgren hälsade alla välkomna och smaklig måltid.

Idag var det rökt sik med mandelpotatis och romsås som serverades. Tilläggas bör att fisken var både fångad och rökt av våra ”PRO fiskare”.

Lite tystare än vanligt var det i början vid de olika borden, alla var så upptagna med att bena fisken. Tystnaden var inte långvarig, prat och skratt uppfyllde snart lokalen. Aptiten var god och kökspersonal såg till fylla på om något tog slut.

Efter maten fick ”fiskarna” beröm och applåder för ett bra jobb.

I väntan på kaffe blev det musikquiz. Här gällde det att känna igen textrader från kända låtar och sen skriva låttiteln och vem som skrivit texten.
Inte alls lätt tyckte många, men vi hade några lag som lyckades riktigt bra. Laget som vann fick varsin skraplott i pris.

Äntligen dags för kaffe och som vanligt fortsätter Alva Malm att skämma bort oss med sina goda bakverk, denna dag bjöd hon på toscarutor.

Jan-Erik Lindmark auktionerade ut överbliven fisk, fortsatte sedan med dragning av lotteriet. Han gav också köksgruppen en stor eloge för deras arbete.

Dagen till ära hade Roger Lidgren skrivit en ny text ” Älvsbyn i mitt hjärta ” som han sjöng för oss och det blev avslutningen på ännu en trevlig sammankomst.

Text och foto Ann-Catrin Nordlund/Älvsbyns PRO

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.