Nu kan fler boka höstdos

27 AUG 2022
Skrivet av :

Nu släpper Region Norrbotten på nästa grupp för vaccinationsbokning.

Från och med den 25 Augusti kan alla som är 65 år eller äldre samt riskgrupper boka vaccinationstid.
Vaccinationsstarten med höstdos mot covid-19 sker 1 september.

Vaccinationen sker enligt de nya rekommendationerna. De som nu kan boka ska vara: 65 år eller äldre, 18 år eller äldre och ha insatser via hemtjänst/hemsjukvård eller tillhöra en riskgrupp för allvarlig covidinfektion.

– Bokningen för höstdos har gått smidigt hittills. Vi har lediga tider och ingen kö i telefonbokningen, säger Pia Näsvall, vaccinationssamordnare för Region Norrbotten.

Alla som är 18 år och äldre kommer att få möjlighet att vaccinera sig med en höstdos mot covid-19. Så snart bokningstrycket sjunker kommer bokningen att öppnas även för denna grupp.

– Vi vet att det finns ett stort intresse bland personer mellan 65 och 79 år att vaccinera sig. Många av dem tog sin förra dos runt jul. De är ivriga att få fylla på skyddet och nu får de också göra det, säger Pia Näsvall.

Många undrar hur många doser just de får ta. Svaret är att så länge man är över 18 år får man ta en höstdos oavsett antal doser som man tidigare tagit. Det viktiga är att det gått nog länge innan föregående dos, det vill säga minst fyra månader.

1177.se: Allt om vaccination, öppettider och adresser till vaccinationsmottagningar.

Källa: Region Norrbotten

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.