Uppskattat Sommarläger i Älvsbyn

02 JUL 2022
Skrivet av :

BILDEXTRA: Förra helgen fylldes gymnastikhallen på Älvsbyvärken med tolv träningssugna gymnaster från Älvsbyn, Jokkmokk, Arvidsjaur och Umeå.

De hade alla lyckats få tag i en av de eftertraktade platserna på Älvsbygymnasternas populära Sommarläger i Kvinnlig Artistisk Gymnastik.

Och vilken helg det blev med glädje, samarbete, gemenskap och nya övningar!

Lägret blev snabbt fullsatt och anmälningarna fortsatte att komma in på reservlistan i hopp om att en plats skulle bli ledig för just dem. Nu finns det underlag för ytterligare 12

Sommarläger för gymnaster på nivå Steg 5-7.
Älvsbygymnasterna stod för tränarna Linnea Åberg, Jenny Knuts och Linda Jacobsson bjöd både gymnaster och medföljande tränarföräldrar på inspiration under passen.

Deltagarna fick träna på alla fyra redskap, från grunder till förövningar och svårigheter, med en del intressanta sidostationer.

Lite lek, trampolin och trampett fanns också med på schemat. Gymnasterna var mycket nöjda med helgen.
– Blir det fler läger kommer vi, sa en av föräldrarna efteråt.

En mötesplats
Älvsbygymnasternas Sommarläger är fortfarande minst sagt populära.

Lägren är inte bara en arena för intensiv och rolig gymnastikträning med chans på nya övningar – det är en mötesplats för gymnaster från flera olika föreningar att träffas och tillsammans glädjas och utvecklas.

Text: Brittmari Åberg
Foto:  Anders Åberg
Älvsbygymnasterna

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.