Magnus Norberg blir ny kultur- och fritidschef i Älvsbyns kommun

20 JUN 2022
Skrivet av :

Rekryteringen av ny kultur- och fritidschef för Älvsbyns kommun är nu klar. Den första september är det Magnus Norberg som tillträder tjänsten.

– Jag känner mig glad att ha fått förtroendet att vara chef för kultur och fritid. Jag ser fram emot att tillsammans med en kompetent och engagerad personal utveckla vår bygd att bli en ännu bättre plats att bo, leva och verka i. Jag vill att Älvsbyns kommun ska vara en plats där alla kan uppleva en god livskvalitet och kultur och fritid är en viktig del i att uppnå detta. Att vara lyhörd och samverka med olika aktörer, både inom och utom kommunen, kommer att vara en viktig del i mitt arbete, säger Magnus Norberg.

Magnus Norberg blir ny kultur- och fritidschef i Älvsbyns kommun. Foto: Privat.

Magnus Norberg blir ny kultur- och fritidschef i Älvsbyns kommun. Foto: Privat.

Verksamheten omfattar idag fritid, kultur, bibliotek och kulturskola. Efter årsskiftet tillkommer verksamheter från Älvsbyns Fastigheter AB och den nya sim- och sporthallen.

– I Magnus får vi en ledare med erfarenhet av att kombinera utblick med utveckling och ett nära tillitsbaserat ledarskap. Han blir chef för ett område som växer i och med den nya sim- och sporthallen och överflytten av park och fritid från Älvsbyns Fastigheter AB. Här behövs en kraft med erfarenhet av att leda i förändring, säger kommunchef Anna Lindberg.

Magnus Norberg är älvsbybo med ett brett kontaktnät, både lokalt och i regionen. Under många år var han aktiv inom fotbollen, både som ledare och spelare. Han har varit med och startat fritidsbanken i Älvsbyns kommun. Idag arbetar Magnus som rektor och enhetschef i Älvsbyns kommun inom kompetenscentrum, som inrymmer vuxenutbildningen, arbetsmarknads- och integrationsenheten. Han är utbildad sjuksköterska och har arbetat inom ambulanssjukvården och som vårdlärare på Älvsbyns gymnasium.

Magnus Norberg tillträder tjänsten 1 september 2022.

Källa: Älvsbyns kommun

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.