Kraft & Hälsa sköter driften

Kraft & Hälsa sköter driften av gymmet i nya sim- och sporthallsanläggningen.

Arkivbild.

I februari beslutade kommunfullmäktige i Älvsbyn att gymverksamheten i den nya sim- och sporthallsanläggningen ska läggas ut på entreprenad. Efter upphandling med intressenter är det nu klart att det är Kraft & Hälsa i Älvsbyn AB som kommer driva den nya verksamheten de kommande fem åren.

Igår måndag den 13 juni tog kommunstyrelsen i Älvsbyn beslut om att anta Kraft & Hälsa som ansvarig över gymmet i den nya sim- och sporthallsanläggningen. Avtalstiden är fem år, därefter finns det möjlighet att förlänga kontraktet i ytterligare tre år och sedan två år.

– Det känns jättekul att vi hade en lokal entreprenör som ville ta sig an gymmet i den nya anläggningen. Det känns bra och vi har stora förhoppningar på att vi kommer få en väldigt aktiv och bra anläggning. Det känns även skönt att kommunstyrelsen i antagandeprocessen var eniga över att vi skulle anta anbudet från Kraft & Hälsa i Älvsbyn AB, säger Tomas Egmark, kommunstyrelsens ordförande.

– Det känns jättekul att vi har en lokal företagare som får chansen och jag hoppas att hon får all det stöd som hon behöver, så att det blir lyckat, säger Berit Hardselius, gruppledare för Centerpartiet i Älvsbyn.

– Det ingår inte i kommunens kärnverksamhet att driva gym och därför är det glädjande att vi nu har fått en privat aktör. Att det dessutom är ett lokalt företag som tror på kommunens utveckling känns extra kul, säger Peter Lundberg, gruppledare för Kristdemokraterna.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.