Inspiration och gemenskap på Älvsbygymnasternas avslutningsläger

Efter två års pandemiuppehåll kunde Älvsbygymnasterna äntligen genomföra sitt Säsongsavslutningsläger i Kvinnlig Artistisk Gymnastik igen. 21 gymnaster och sju av föreningens tränare hade möjlighet att delta och ta del av massor av gymnastik, glädje, inspiration och gemenskap.

 

Tanken bakom lägret handlar om mer än gymnastik. Det handlar om att öka föreningsgemenskapen, att tränare och gymnaster ska kunna träffas och inspireras av varandra utanför sina ordinarie grupper, att ha roligt och utvecklas under en dags träning.

Testa nya övningar
Vera Larsson var en av gymnasterna som lyckades med en ny övning under dagen och det lyste i ögonen på henne och tränaren som hjälpte henne på redskapet just då. Andra gymnaster fick också prova nya saker, med tränare de kanske inte träffat förut och nya kompisar från andra träningsgrupper.

Inspiration ledare emellan
På hopp t.ex. var det ett par ledare som blev inspirerade av en annan av hur den byggde upp ”sidostationer”, med övningar som gymnasterna genomförde vid sidan om att hoppa över hoppbordet och mattberget.

– Det är jättebra, det här kan jag ta med mig till de grupper jag tränar, säger en av dem.

Uppskattad gemensam aktivitet
Förutom alla redskapspass och gymnastiska hopp fanns det tid för en lagkamp som var mycket uppskattad. Lägret avslutades med stretching och avslappning.

Text: Brittmari Åberg, Älvsbygymnasterna 
Foto: Anders Åberg, Älvsbygymnasterna

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.