55:e Anatoli Cup

07 JUN 2022
Skrivet av :

100 peppade gymnaster på 55:e Anatoli Cup.

Stämningen var på topp och volymen hög i gymnastikhallen i Älvsbyn vid terminens allra sista tävling för Älvsbygymnasterna. På plats, för att mäta sig i styrka och smidighet anpassat för just gymnaster, var deltagare från hemmaföreningen samt grannkommunerna Luleå, Arvidsjaur och Jokkmokk. 

Anatoli Cup kan beskrivas som en folkfest. Gymnaster, tränare, anhöriga med flera samlas och hejar fram de tävlande för att alla ska uppnå det där sista benlyftet, någon sekund extra i ”piksittande” eller någon av de andra tio grenarna; armhävningar, löpning, stillastående längdhopp, bryggor, spagater m.m. 

Foto: Krister Palm

Foto: Krister Palm

 

Ella och Vera debuterade

Träningskompisarna Ella Andersson och Vera Larsson från Älvsbygymnasterna debuterade på Anatoli Cup och var mycket nöjda. Ella tyckte att det varit roligast att springa medan Vera var nöjdast med repklättringen. Att få tävla var:

– Superbra, enligt Vera och det vill de båda göra om.

Hanna Lundström och Melissa Lindmark, Älvsbygymnasterna, var också nöjda och tyckte att tävlingen gått bra. Melissa var särskilt nöjd med ”hänga köttbulle”, där hon klarade att hålla sig uppe i över en minut.

Foto: Krister Palm

Foto: Krister Palm

 

Personliga rekord på längdhopp

Hilma Lindahl och hennes tränare Linnea Åberg tävlade i olika klasser, men båda satte personligt rekord i stillastående längdhopp. Hilma slog till med hela 2,25 m och Linnea hoppade 2,47 m.

Foto: Krister Palm

Foto: Krister Palm

 

Premierades med plakett

Som vanligt delades priser för flitigt deltagande ut. Från Älvsbygymnasterna fick Alvina Gustafsson en plakett för sin 6:e start. 

Foto: Anders Åberg.

Cupsegrare

Elvira Stenlund, IFK Arvidsjaur GK, och Marcus Stenberg, Lulegymnasterna, blev dagens Cupsegrare och fick ta hem varsin stor vandringspokal. 

Text: Brittmari Åberg
Foto: Krister Palm och Ander Åberg

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.