Välbesökt PRO evenemang i Älvsbyn

19 MAJ 2022
Skrivet av :

Ett 60-tal medlemmar kom för att umgås och lyssna på Stefan B Andersson.
Vår ordförande Sigvard Lundgren hälsade alla hjärtligt välkomna.

Han informerade om den namninsamling som pågår inför valet den 11 september och att PRO uppmanar samtliga partier att ställa sig bakom vårt krav om höjd allmän pension.
Han upplyste också om kommande aktiviteter:

24/5 Marknadsföringsdag på Coop parkeringen
15/6 Hälsansdag – ett gratis arrangemang riktat till alla i kommunen

Sigvard avslutade med att önska alla en trevlig eftermiddag och hälsade Stefan områdeschef för Pite Älvdal ABF välkommen.
Stefan gav en kort presentation av sig själv och sitt arbete. Läste ”nyårsdikten” på pitemål, inte så lätt att förstå om man inte kan pitemål.

Sen var det dags för ännu ett efterlängtat inslag, nämligen fikapaus. Kaffe/The och smörgås serverades.
Efter fikat fortsatte Stefan att underhålla med musik varvat med historie berättande.
Han inledde med ” Det är hit man kommer när man kommer hem” av Euskefeurat. Fortsatte med ” När pappa gick på puben” och ”Statsepidimilolilogen” två låtar som han skrivit själv.
Där fick han oss alla att dra på smilbanden.

Att komma ihåg sångtexter är inte så lätt, men ett bra sätt är att sjunga samma text till olika melodier. Vi fick sjunga ”När det våras ibland bergen” till melodin av ”Fjäril vingad”, ”34:an” och ”Pärleporten”.

Han avslutade med sång på pitemål ” I weLL eut ”. Stefan fick rungande applåder och ett välkommen åter efter sitt uppträdande.

En trevlig träff avslutades med sedvanlig lottdragning.

Text och foto Ann-Catrin Nordlund

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.