Bröddoftande invigning med kunglig glans

I dag invigde Kronprinsessan Victoria Polarbröds nya bageri i Älvsbyn.

Kronprinsessan Victoria avtäcker Polarbrödsskylten som mirakulöst var nästan det enda som klarade sig i branden. I bakgrunden tv: Marcus Bodin från ägarfamiljen. Th: Anders E Johansson, vd Polarbröd


Redan dagen efter den förödande branden i Polarbröds bageri i augusti 2020 fattade ägarfamiljen beslut om att bygga upp bageriet igen.

I början av året kunde man återigen känna doften av nybakt bröd i Älvsbyn och i dag kunde bageriet invigas till glädje för ett helt samhälle.

Den 23 augusti 2020 brann Polarbröds bageri i Älvsbyn ner, natten innan en ny bagerilinje skulle invigas.
Det var ett hårt slag inte bara för Polarbröd utan för hela bygden där företaget varit en av de största arbetsgivarna i generationer. Sedan dess har arbetet med att bygga upp bageriet igen pågått nästan dygnet runt.
– Nu är vi är äntligen tillbaka. Det känns helt fantastiskt. Vi är ett familjeföretag med rötter i Älvsbyn sedan 1879. Därför är den här dagen och platsen så viktig för oss.
Vi vill se bygden växa och bidra till att människor kan välja att stanna kvar eller flytta hit för att leva och utvecklas här, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd och fortsätter:

– Det finns knappt ord för att beskriva vår tacksamhet för det imponerande arbete våra medarbetare och samarbetspartners har gjort under den här tiden – i Älvsbyn men också vid vårt andra bageri i Bredbyn. Vi är också glada för det stöd vi fått från andra bagerier som under ett drygt år hjälpte oss att baka.
Det nya bageriet i Älvsbyn har varit i full produktion sedan februari i år och bröd som är bakat i Älvsbyn finns sedan en tid tillbaka i butikshyllorna. I dag var det äntligen dags för en högtidlig invigning.

– Det här är en stor dag för hela Älvsbyn. Polarbröd är en av grundpelarna i det lokala näringslivet och det känns otroligt bra att idag få fira invigningen av det nya bageriet, säger Tomas Egmark, kommunalråd i Älvsbyn.

Kronprinsessan Victoria avtäckte Polarbröds entréskylt med ett elegant ryck.

Entréskylten var, mirakulöst nog, nästan det enda som klarade sig ur branden och har kommit att bli en symbol för återkomsten.
Deltog på invigningen gjorde DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel, Polarbröds företagsledning och medarbetare, Norrbottens tf. Länsråd Katarina Ljunggren, representanter från kommunen, det lokala näringslivet samt Polarbröds kunder och partners.

På plats fanns också tre generationer i företagsfamiljen bakom Polarbröd.

PRESSMEDDELANDE från Polarbröd

 

BILDEXTRA:

Lite bilder från invigningen av vår utsände fotograf Krister Palm.

Foto: Krister Palm

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.