Lyckad tävlingshelg för Linnea och hennes gymnaster

Glädjeyra för Linnea Åberg, Älvsbygymnasterna, efter Kristallcupen i Luleå i söndags. Tre guld och ett silver blev resultatet, men gladast var hon över att hon kunnat tävla och att det hade känts bra. Dagen innan tävlade flera av hennes gymnaster.

Linnea Åberg (längst fram i mitten), Maja Jacobsson, Lovisa Grahn, Elma Stenvall, Jonna Isaksson, Hilma Lindahl (Älvsbygymnasterna). Foto: Brittmari Åberg

Glädjen lyste igenom när Linnea Åberg tävlat klart. Hon var nöjd med alla redskap och kände att hon gjort en bra tävling.

– Roligt att kunna köra en fallfri serie (på bom), säger hon med ett leende.

Maja Jacobsson, Lovisa Grahn, Elma Stenvall, Jonna Isaksson, Hilma Lindahl . Foto: Brittmari Åberg

På friståendet var Linnea särskilt nöjd över sin sträckta frivolt och piruetten med nästan tre varv. Hopp har hon inte tränat mycket det senaste halvåret men lyckades bra ändå.

– Jag är glad att jag tog mig över hästen (hoppbordet) med den fart jag hade, skrattar hon.

Fin stil och svåra moment

I Linneas tävlingsklass, Rikspokalen, var de bara fem startande. Trots att hon endast tävlade i tre av fyra grenar tog Linnea silver i mångkampen, tack vare fin stil och hög svårighetsgrad på sina serier. Hon knep även guld i alla tre grenarna. Mångkampen vanns av träningskompisen Ellen Larsson, Lulegymnasterna.

Linnea Åberg, Älvsbygymnasterna Foto: Anders Åberg

– Det är roligt att tävla och jag är glad att jag kunde göra det, summerar Linnea söndagen.

Linnea Åberg på hopp Foto: Anders Åberg

Dagen innan spenderades också i gymnastikhallen på Arcus i Luleå. Då tävlade Linneas gymnaster i klasserna Steg 5 och 6, och Linnea följde dem som tränare.

Lovisa klarade kippen

Det blev många fina serier även under lördagen. Jonna Isaksson körde fina hopp, Hilma Lindahl svingade sig med kraft i barren och tävlade med sträckt engelsman som avhopp för första gången. Maja Jacobsson utförde en ren och fin bomserie och Elma Stenvall visade upp sin friståendeserie med känsla och inlevelse.

Lovisa Grahn klarade långkippen i barr för allra första gången, något hon var jätteglad och nöjd över.

– Så roligt att Lovisa klarade kippen, det har varit så nära på träningarna, säger Linda Jacobsson som även hon tränar Lovisa till vardags.

Totalt deltog ett tjugotal Älvsbygymnaster under helgen i klasserna Steg 1-6 samt Rikspokalen.

Inspiration

Under söndagen kom ett par av Linneas gymnaster och tittade på tävlingen och inspirerades av de svårigheter hon gjorde på bommen.

Text: Brittmari Åberg

Foto: Anders och Brittmari Åberg

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.