Anita fick välförtjänt hedersomnämnande och medalj

19 APR 2022
Skrivet av :

Anita Backman i Älvsbyn tilldelades Brantingmedaljen och distriktets hedersomnämnande i samband med socialdemokraternas distriktsårskongress som hölls i Piteå.

Anita Backman Foto: Privat

Brantingmedaljen är ett hederspris som de lokala och regionala partiorganisationerna kan dela ut till personer som gjort sig förtjänt av det.
Motiveringen till att tilldela Anita Backman medaljen lyder: ”Anita Backman i Älvsbyn får hedersomnämnande för sitt aldrig sinande engagemang och lojalitet.
Hon är en kraft som alltid ställer upp för partiet och har koll på vad som ska ske. Anita är en tydligt, peppande och varm partikamrat som alltid finns tillhands.”

Anita Backman gick med i socialdemokraterna redan på 1970-talet. 1997 blev hon anställd som administratör på partiexpeditionen i Älvsbyn.
Det jobbet hade hon till pensionen 2013.
Valåret 2018 hade hennes efterträdare slutat och hon fick då frågan om hon kunde börja jobba igen till efter valet.
Det gjorde hon, men anställningen förlängdes och idag jobbar hon fortfarande till efter valet.

Hon är också sedan många år kassör i Älvsbyns socialdemokratiska förening.
– Brantingmedaljen och hedersomnämnandet är stort och det känns helt rätt.
Anita gör ett ovärderligt arbete för vårt parti, säger den lokala ordföranden Linus Sköld.

Själv var Anita Backman tacksam och mycket rörd.
– Jag var så chockad och överraskad över att ha fått den här fina utmärkelsen så jag grät i fyra timmar när jag hade kommit hem i söndags, säger hon.

Elisabeth Nordebo för Socialdemokraterna i Älvsbyn

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.