Fem Älvsbytränare med högsta ledarutbildning

I helgen har hela fem tränare från Älvsbygymnasterna gått Svenska Gymnastikförbundets högsta ledarutbildning, Steg 3, i Kvinnlig Artistisk Gymnastik i Luleå. Tre av dem uppdaterade ”Steg 3:an” och två gick den som vidareutbildning, alltså för första gången.

De tre yngre tränarna Anna Nilsson, 28, Jenny Knuts, 23, och Linnea Åberg, 22, gick om utbildningen – vilket man behöver göra vart femte år för att få behålla sin Steg 3-licens. Utbildningen var väldigt lik den i Uppsala för fem år sedan, men efter ytterligare några år som tränare hade ledarna nu större erfarenhet och ännu bättre förkunskaper inför kurstillfället.

– Man tar med sig annat och har ännu mer nytta av kursen nu när gymnasterna är på en annan nivå, säger en av tränarna.

Full av inspiration
Elisabeth Berglund och Emma Isaksson, som inför utbildningen hade Steg 2-licens, gick i och med helgens utbildning vidare till Steg 3-nivå. Det innebär i praktiken att de utöver mer kunskap numera har tillstånd att träna gymnaster på svårare övningar än tidigare. De tar med sig många nya saker från utbildningen.

– Nu längtar jag till hallen för att använda min nyvunna kunskap och är full av inspiration av vad vi ska träna på, säger Elisabeth.

 Tar med sig nya tankar
Elisabeth och Jenny är tränare två, Emma tre och Linnea fyra pass per vecka. De tar alla med sig nya tankar från kursen till sina gymnaster och grupper. Anna är mammaledig men uppdaterade sin licens så att hon är redo för att komma tillbaka när det blir dags för det.

De högre utbildningarna går mestadels i södra Sverige, och inte alltför ofta, så det gäller att passa på när de kommer hit upp.

Text: Brittmari Åberg/Älvsbygymnasterna

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.