Årsmöte Älvsbyn PRO

26 FEB 2022
Skrivet av :

Äntligen, ja det kändes så efter två års berg och dalbana. Det är jättekul att kunna träffas igen,det var efterlängtat av många. Ett 60-tal medlemmar fyllde snabbt lokalen.
När alla hittat en plats väntade smörgås/ the/kaffe. Vår ordförande Sigvard Lundgren hälsade alla välkomna och önskade trevlig samvaro. Efter förtäringen blev det en liten paus innan årsmötesförhandlingen. Av sorlet att döma fanns ett behov av att träffas och prata.
En parentation av Inga-Britt Nyberg som inleddes med en tyst minut för att hedra minnet av medlemmar som avlidit under året. Hon avslutade med att läsa en dikt.

Till ordförande för mötet valdes Per-Gunnar Sundqvist som hälsar välkommen och tar över ordförandeskapet.


För dagens kulturinslag svarade Janne Martinsson från ABF. Hans repertoar var blandad med många kända låtar bl.a ” Jag vill vara din Margareta ” och ” Leende guldbruna ögon”. Han fick också publiken att sjunga med i många låtar. Som avslutning sjöng alla ” Sånt är livet ” så taket höjdes.

Av verksamhetsberättelsen framgår att Covid-19 hämmat verksamheten på olika sätt. Trots minskade intäkter visade budgeten på plus. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Antalet medlemmar var per den 31 December 351.

Svårt att få medlemmar att engagera sig, finns ingen valberedning i nuläget.

Styrelsen fick i uppdrag att utse en valberedning.

Nya namn i styrelsen Roger Lidgren och Thor Viklund annars ingen förändring.

Distriktsinformation av Per-Gunnar Sundqvist som har Älvsbyn som fadderförening.

Han berättade om en upptaktsdag den 19 sept som ska innehålla allt som gör livet lättare som pensionär. Mer info om vad som händer lokalt efter upptaktsdagen kommer sen. Han upplyste även att Distriktet skulle flytta in i ABF’s lokaler.

Förhoppningsvis kan vi nu följa vår verksamhetsplan för 2022 . Vår planerade Arjeplogs resa blev inställd men är ersatt med en trevlig ärtsoppmiddag i vår lokal den 4 mars.

Trivselträff med våfflor 23 mars.

Aktuella cirklar från ABF:

” Vi pratar om livet” samtalscirkel.

” Höj den allmänna pensionen” .

En fråga om intresse för ev. matlagnings cirkel framkom.

Avslutningsvis på en trevlig träff kaffe och toscakaka, samt lottdragning.

Text och Foto Ann-Catrin Nordlund

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.