Polisen varnar för falska sms

24 JAN 2022
Skrivet av :

Just nu får Polisen många samtal om att människor fått sms med följande text eller liknande; ”vi misstänker bedrägligt beteende på ditt konto, vänligen kontakta spärrservice”. Mottagaren uppmanas därefter ringa ett telefonnummer.
Det hela är falska uppgifter och rör sig om bedrägeriförsök, med syfta att vilseleda för att få vinning. Tillvägagångssättet är inte förenligt med hur polis, banker och kreditinstitut arbetar vid eventuella oegentligheter.

Om du får liknande sms vill Polisen uppmana dig att inte ringa det telefonnummer som uppges och att inte besvara meddelandet.

Om du är utsatt, ring Polisen på telefonnummer 114 14 och anmäl händelsen.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.