Ny produktionsdirektör för Polarbröd

Daniel Wikström Foto: Polarbröd

I januari 2022 klev Daniel Wikström på som ny produktionsdirektör för Polarbröd med ansvar för att leda och driva utvecklingen av produktionen i Polarbröds bagerier. Daniel har en lång erfarenhet inom branschen som bland annat platsansvarig och produktionsledare hos stora livsmedelsaktörer i Norrland.

Daniel Wikström kommer närmast från en tjänst som platschef på Nyhléns & Hugossons charkanläggning i Luleå. Dessförinnan arbetade han i närmare 17 år på Norrmejerier. Nu har han bytt mejeri och chark till modernt bageri.

Redan i september 2021 påbörjade Daniel Wikström sin resa hos Polarbröd, då som huvudprojektledare med ansvar för samordning, marknadsprojekt och utveckling av produktionskapacitet i den fortsatta återuppbyggnaden. Nu tar han över rollen som produktionsdirektör efter Gunnar Eklund som väljer att gå i pension efter närmare två år på posten.

Som ny produktionsdirektör kommer Daniels ansvarsområde att vidgas, men fokuset kommer att vara detsamma; att arbeta strategiskt med att utveckla nya arbetssätt och metoder för ökad produktion och lönsamhet för Polarbröds bagerier i Älvsbyn och Bredbyn.

– Polarbröd är i ett jättespännande läge. Vi är mitt i en riktig nystart och det är särskilt spännande att stiga in som produktionsdirektör nu när produktionen i Älvsbyn kommer igång för fullt. Vi står inför nya utmaningar på marknaden med en hårdare konkurrens där vi måste bli bättre än någonsin. Situationen passar mig och min bakgrund väldigt bra, säger Daniel.

Daniel Wikström bor två mil söder om Luleå och har därmed nära till Älvsbyn, men kommer även att besöka bageriet i Bredbyn ofta.

– Det känns väldigt bra att Daniel nu kliver in som produktionsdirektör. Han har en lång och gedigen bakgrund inom norrländsk livsmedelsproduktion och hans engagemang kring utveckling, strategiska perspektiv och syn på förändringsmetodik gör honom till en stark tillgång i vår fortsatta resa, säger Anders E Johansson, vd Polarbröd.

Källa: Pressmeddelande Polarbröd

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.