Visad omtanke till änkor eller änkemän

16 DEC 2021
Skrivet av :

Älvsby Lions Club har i dagarna sänt ut ett presentkort till alla inom Älvsbyns kommun som blivit änkor eller änkemän under 2021.

Ett drygt 30: tal presentkort har sänts ut under veckan till änkor eller änkemän inom kommunen, detta efter ett gediget arbete med att få tag i underlag från, dödsannonser, folkbokföring och begravningsbyråer.

Det hela började med utdelning av julkorgar med diverse godsaker hemma hos änkor eller änkemän i början av 2000 talet.

Då coronaviruset och covid-19 kom, så blev det svårare att dela ut korgarna fysisk på plats och innehållet tålde inte att lämnas ute i kyla på ett hanterbart sätt.

Varför de senast två jularna har blivit ett presentkort via posten som ersättning för korgarna och där mottagarna själv kan köpa det som passar.

Detta är den årliga glädjestunden för Älvsby Lions Club och dess medlemmar, även om det både är Corona restriktioner och kyla som gör att man får tänka om hur det genomförs.

Källa: Älvsby Lions Club

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.