En stor väggmålning på utsidan av bageriet – Bellas förslag

14 DEC 2021
Skrivet av :

Tioåriga Bella i Älvsbyn vinner tävlingen ”Framtidens Bageri” här med prisutdelaren Erika Larsson.

Foto: Krister Palm.

I höstas utlyste Polarbröd tävlingen ”Framtidens bageri” för Älvsbybor, skolelever i Älvsbyn samt medarbetare att inkomma med idéer kring det nya Polarbageriet.

Bella Isaksson i klass 4B, Parkskolan i Älvsbyn. Idé: ”En stor väggmålning på utsidan av bageriet. Företagsloggan tillsammans med en samisk bakgrundsmålning likt Akktas vattenkraftverk i Jokkmok.​” Bella var även den person som föreslog att Polarbröd skulle ha en tävling från första början, något juryn inte visste när de utsåg hennes tävlingsbidrag till vinnare.

Idag fick Bella Isaksson ta emot priset på sin skola av Erika Larsson sälj- och marknadskoordinator på Polarbröd.

Mer fakta
Under hösten, i samband med årsdagen av den stora bageribranden, bjöd Polarbröd in alla boende och skolelever i Älvsbyn samt medarbetare till tävlingen ”Framtidens bageri” där de fick bidra med idéer för det nya bageriet. Nu står det klart vilka vinnarna i kategorierna älvsbybor och skolelever är.

I tävlingen fick Älvsbybor skicka in sina bästa idéer kring det nya Polarbageriet och tävla i två kategorier – ”Utsmyckning” samt ”Nytänkande & Hållbart”. I varje kategori utses tre vinnare – en älvsbybo, en skolelev och en medarbetare.

Nu står det klart att de vinnande elev-bidragen är Bella Isaksson i klass 4B på Parkskolan i Älvsbyn samt Emma Antonssen som går ekonomi- och juridikprogrammet på Älvsbyns gymnasium. Bland älvsbyborna var det bidragen från Rikard Granström och Monica Gustafsson som tog hem vinsten. Under veckan har och kommer samtliga att uppvaktats av Polarbröd.

– Jag var supertaggad med tävlingen i början och tyckte att jag hade ett bra tävlingsbidrag. Men sedan trodde jag inte att jag skulle vinna, säger Bella, skolelev i klass 4B på Parkskolan i Älvsbyn och vinnare i kategorin ”Utsmyckning”.

De vinnande skoleleverna och älvsbyborna tar alla hem en vinst i form av en årsförbrukning av Polarbröd för hela familjen. Vinnaren i kategorin medarbetare kommer att uppmärksammas inom kort och vinner en kompledig dag och en hotellvistelse för ett värde av 2 000 kronor. Målsättningen är att Polarbröd ska kunna realisera några av de vinnande idéerna i tävlingen under kommande år.

– Det har varit fantastiskt att se alla kreativa bidrag som älvsbyborna och våra medarbetare har skickat in till oss, där några stod ut och inspirerade oss särskilt mycket. Nu är vi snart framme vid den första etappen av vår väg tillbaka och det känns fantastiskt att kunna involvera hela bygden och se deras engagemang med tankar och idéer om det nya bageriet, säger en av jurymedlemmarna, Erika Larsson som är sälj- och marknadskoordinator på Polarbröd.

De vinnande bidragen:

Kategori Skolelev

Vinnare ”Utsmyckning”

 

Bella Isaksson i klass 4B, Parkskolan i Älvsbyn.
Idé: ”En stor väggmålning på utsidan av bageriet. Företagsloggan tillsammans med en samisk bakgrundsmålning likt Akktas vattenkraftverk i Jokkmokk.”

Vinnare ”Nytänkande & Hållbart”
Emma Antonssen går ekonomi- och juridikprogrammet på Älvsbyns gymnasium.
Idé: ”I framtidens bageri hade jag velat se ett korvbröd. Ett korvbröd med en god smak och bra konsistens. Som skulle passa perfekt att ta med sig när man ska ut på tur eller när man ska bara vara hemma och äta korv. Då är brödet en viktig del!”

Kategori Älvsbybo

Vinnare ”Utsmyckning”
Monica Gustafsson
Idé: ”Skulle gärna se att fasaden pryds av renar i plåtutstans som ligger utanpå den vanliga fasaden så man kan ha belysning bakom. Belysningen ska skifta i norrskenets färger.”

Vinnare ”Nytänkande & Hållbart”
Rikard Granström
Idé: ”Tänker mig en pixeltavla utformad som Polarbröds logotyp där pixlarna består av solceller. A

lternativt så kan man göra en canvas av solceller, där Polarbröds logotype är integrerad. Denna eller dessa konstverk kan placeras på fasad eller/och på taket av fabriken. Tänker att med en sådan funktionell konst-utsmyckning så kan man göra anspråk på nya sätt att beskriva produkten: Gräddad i Polar-sol, gräddad i solugnen i Älvsbyn eller gräddad i arktiskt solsken.”

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.