Debutanter på Riksfinalen

06 DEC 2021
Skrivet av :

I helgen har Älvsbygymnasterna Maja Jacobsson och Elma Stenvall tävlat Riksfinalen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik i Stockholm för första gången – och det gick bra. Helgen bjöd på många nya intryck.
Riksfinalen är en nationell tävling där gymnasterna tävlar i lag för sin gymnastikregion. Varje lag består av tre gymnaster som tävlar på Steg 5 och tre på Steg 6. Från Norr kom lagdeltagarna från Älvsbyn, Arvidsjaur och Umeå. Totalt deltog sju lag från norr till söder.

Nöjd med hoppet
För Maja, 11 år, och Elma, 9 år, var det inte bara premiär på Riksfinalen, det var deras första nationella tävling. Maja genomförde en fallfri tävling medan Elma hade två fall på bom. De tävlade på Steg 5 tillsammans med Ann-Sofie Zürner från Umeå. Maja var nöjd med hoppet, för hon tyckte att det gått bättre än på träning.

– De har gjort det bra, summerar Linnea Åberg, Älvsbygymnasterna, som var ledare för region Norrs tre Steg-5-gymnaster på tävlingen.

Nu laddar gymnaster och ledare om inför nästa helgs tävling, denna gång i Umeå!

Text: Brittmari Åberg/Älvsbygymnasterna
Foto: Linnea Åberg/Älvsbygymnasterna

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.