Stora vaccinationsdagen på lördag

18 NOV 2021
Skrivet av :

Nu på lördag kan alla som vill ta dos ett eller två av vaccinet mot covid-19 göra det utan att boka tid. Vaccinationsmottagningarna har drop-in över hela Norrbotten.

Alla mottagningar kommer att ha öppet på lördag mellan klockan 10 och 14, förutom Luleå som håller öppet ytterligare två timmar till klockan 16.

Det går att ta dos 1 eller dos 2. Det måste ha gått minst fyra veckor mellan dos 1 och dos 2. Det går däremot inte att ta den tredje dosen just på lördag.

– Just på lördag riktar vi oss till de som ännu inte hunnit påbörja sin vaccination och de som inte haft möjlighet att ta spruta 2. Vi hoppas att riktigt många droppar in, säger Pia Näsvall, hälso- och sjukvårdsdirektör och vaccinationssamordnare.

Den som vill ta dos 3 är istället välkommen att boka en tid en annan dag, antingen via 1177 eller genom att ringa telefonbokningen. Smidigast och snabbast är dock att boka på 1177.se.

Den som vill vaccinera sig behöver ha fyllt 12 år. Om man är 12-15 år ska man ha med sig en vårdnadshavare till vaccinationen.

Läs mer här!

Region Norrbotten
…..

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.