Halloweensnurren och Halloweenbuggen

01 NOV 2021
Skrivet av :

Äntligen en danstävling med publik och Nellie blev Dansdragets trippelstjärna

I helgen åkte Dansdragets ner till Umeå för att delta i de tre tävlingarna Halloweensnurren R, Halloweenbuggen GP samt en testtävling av ett nytt ev. kommande tävlingsformat.

Det var Umeå Dansimperium som stod som arrangörför tävlingarna. Det var första tävlingen på länge som Dansdragets dansare fick känna på att dansa för publik. 51 dansare var anmälda till R-tävlingen, 113 till GP-tävlingen och 119 till testtävlingen och de tävlande paren kom från Kiruna i norr till Borås i söder. Domare för dagen var Christoffer Elghorn, Cikki Hellsten och Anders Henriksson.

Halloweensnurren R
Tävlingsdagen inleddes med tävlingen Halloweensnurren och med Boogie Woogie. Redan vid den första prisutdelning i Boogie Woogie Ungdom R och Junior R fick Dansdraget skrika ut sin ramsa ”Tack ska ni ha, det gjorde ni bra, Älvsbyn, Älvsbyn, Älvsbyn ” för överst på pallen fick det segrade paret William Johansson och Nellie Stråmo stå.

Det gick även bra i klassen Boggie Woogie Vuxen R/35+R där Pontus Andersson och Ella Lidström blev tvåa, Axel Lind och Mikaela Bliderud blev trea och Roger Bergman och Mona Bergman blev sjua.

I buggen gick det också bra. I Bugg junior segrade Hugo Nilsson och Nellie Ståmo.

Debuterade denna dag gjorde även Anders Lind och Anna-Karin Andersson. Nerverna höll och paret slutade på en åttonde plats.

Halloweenbuggen Grand Prix
Efter ett kort lunchuppehåll blev det dags för GP-tävlingen.  Även här fick Dansdraget framgångar.  Elias Johansson och Lisa Lundström tog sina sista uppflyttningspoäng och avancerar nu upp till den högre och tempofyllda klassen Boogie Woogie Vuxen B. Elias och Lisa blev tvåa i Boogie Woggie Vuxen C.

Sen drog de stora buggpasset i gång. I Bugg Vuxen C höll Dansdragets supportrar tummarna för tre par, Pontus Andersson och Ella Lidström, Axel Lindh och Mikaela Bliderud samt Adam Lundström och Moa Johansson. Adam och Moa har inte tränat dans på flera år men gjorde en fantastisk come back genom att segra i Bugg Vuxen C. På tredje plats kom Axel och Mikaela och Pontus och Ella slutade på en nionde plats.

I den sammanslagna klassen Bugg Vuxen B/Junior A tävlande Martin Nilsson och Lisa Lundström. Paret slutade på nionde plats.

I klassen Grand Senior A blev det dubbelt Dansdraget Kjell Landström och Maria Engström segrade över klubbkamraterna Roger Bergman och Mona Dahlberg som blev tvåa.

Testtävlingen
Som avslutning på dagen testade Danssportförbundet ett nytt koncept dvs ett nytt tävlingssystem där alla oavsett klasstillhörighet dansar tillsammans. Det är hur man dansar just för dagen som avgör i vilken grupp man hamnar i.

Varje klass startade med ”ormen” där alla par dansade tvärs över dansgolvet och där domarna gjorde sina bedömningar. Bedömningarna låg sen som grund för vilken tävlingsklass man fick starta i denna dag.

I Bugg Junior startade 9 par. William och Nellie klassades in i Bugg Junior C och dansade till sig en första plats i finalen och det blev tredje guldet för dagen för Nellie.

Den största klassen för dagen var Bugg Senior och den bestod av 59 anmälda par.

Anders Lind och Anna-Karin kvalificerade sig till Bugg Senior C och slutade på en femtonde plats. Kjell Landström och Mona Dahlberg, Roger Bergman och Maria Engström kvalificerade sig till Bugg Senior A. Roger och Maria slutade på en femtonde plats och Kjell och Mona på en nionde plats.

I Bugg Vuxen startartade 37 par Martin Nilsson och Ella Lidström kvalificerade sig till Bugg Vuxen C och slutade på en fin fjärde plats i finalen. Axel Lind och Mikaela Bliderud, Elias Johansson och Lisa Lundström samt Adam Lundström och Moa Johansson kvalificerade sig som Bugg Vuxen B. Elias och Lisa blev tvåa, Axel och Mikaela blev sexa och Adam och Moa blev elva.

Vilken fantastisk dag!

Text och foto: Maria Engström/Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.