Dubbelt guld för Axel och Mikaela

29 NOV 2021
Skrivet av :

I helgen åkte Dansdragets ner till Tierp för att delta på de två tävlingarna Lussekattsbuggen R och Pepparkaksbuggen N. Det var Olands Bugg & Swing som stod som arrangör för tävlingarna. Domare för dagen var Gabriella Elghorn, Anders Henriksson och Lennart Näsholm.

Efter en mardrömsresa med lokhaveri anlände dansarna till Tierp drygt tre timmar efter tävlingen startat vilket innebar att en del Dansdragare hade åkt hela den långa resan förgäves eftersom deras tävlingsstart redan passerat.

Lussekattsbuggen R
Tävlingsdagen inleddes med R-tävlingen Lussekattsbuggen. Axel Lind och Mikaela Bliderud hade rest till Tierp från annat håll och var det enda paret som kunde representera Dansdraget. Övriga tävlande från Dansdraget satt på tåget när Boogie Woogie Junior R och Vuxen R genomfördes. ÄDD:s resenärer jublade när resultat kom och vi fick veta att Axel och Mikaela hade vunnit.

Pepparkaksbuggen N
När vi andra anlände till tävlingshallen hade vi alla bytt om och var startklara. Tävlingsledningen i Tierp hade lagt in en förlängd paus och kastat om i programmet för att så många som möjligt av våra dansare ändå skulle kunna tävla. William Johansson och Nellie Stråmo klev av tåget och fick gå direkt ut på tävlingsgolvet. Där fick de göra sin debut i den nya klassen Boogie Woogie Junior C. Kusligt spännande eftersom deras klass dessutom var sammanslagen med Junior B och 35+ B vilket innebar både ett nytt högre tempo och att varje par dansade själv på tävlingsgolvet. William och Nellie klarade pressen och slutade på en fin femte plats.

Arrangörsföreningen fixade också en uppvisning i den sista pausen innan buggen så att Dansdragets dansare Pontus Andersson, Ella Lidström, Hugo Nilsson och Nellie Stråmo som inte hann fram till sina starter ändå fick ut på tävlingsgolvet och visa upp sig och de fick ta emot publikens extra varma applåder efteråt.

Som avslutning på tävlingsdagen drog de stora buggpasset i gång. William och Nellie debuterade i Bugg Junior C och slutade på en sjätte plats i finalen.

I Bugg Vuxen C fortsatte Axel och Mikaelas framgångar där de efter en spännande final fick kliva högst upp på prispallen. Axel och Mikaela fick härmed sina sista uppflyttningspoäng och tävlar i fortsättningen i den högre klassen Bugg Vuxen B.

 I Bugg Vuxen B tävlade Martin Nilsson och Lisa Lundström och paret slutade på en tolvte plats i den stenhårda konkurrensen.

I Bugg Grand Senior A segrade Kjell Landström och Maria Engström.

 Nu laddar några par om inför Dans SM som går av stapeln i Uppsala den 11 december. Dansintresserade kan se livesändningen från Arenahallen kl 10.00-18.00 på DansTV.se

Text: Maria Engström
Foto: Anna-Karin Lundström

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.