Höstcup för Älvsbygymnasterna

27 OKT 2021
Skrivet av :

En rolig tävlingsstart för Älvsbygymnasterna

Första tävlingen på terminen blev Höstcupen i Kiruna dit Älvsbygymnasterna åkte med 15 tävlande plus ledare, domare och föräldrar. En rolig tillställning med gymnaster från Älvsbyn, Arvidsjaur, Jokkmokk, Gällivare och Kiruna.

Även i år blev det en individuell tävling, istället för Lagcupen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Nu för Steg 1‑6 igen, vilket var särskilt roligt för gymnasterna på Steg 1‑2 som inte fått tävla på över ett år. Älvsbygymnasterna hade tävlande i alla klasser utom Steg 6.

Isabelle och Vera började i höst
Isabelle Norén och Vera Lundmark Brorson är två av de lyckosamma gymnasterna som fick plats i en gymnastikgrupp i Älvsbyn i september. Trots den korta förberedelsetiden stod de redo att tävla. De visade upp fina serier på alla redskap på Steg 1, i sällskap av de tre andra klubbkompisarna på samma steg.

Nya utmaningar
Flera av Älvsbygymnasterna fick utmana sig själva lite extra med nya serier sedan sist, och de lyckades bra med det och verkar ha haft roligt. Två tummar upp och ”bra” är ett par reaktioner från lördagens tävling.

”Rörande att se gemenskapen”
Älvsbygymnasterna har fin sammanhållning, gymnasterna trivs tillsammans och hejar på varandra.

– Det är rörande att se gemenskapen och hur de sitter och myser tillsammans, säger en av tränarna som följde med på tävlingen.

Text: Brittmari Åberg, Älvsbygymnasterna
Foto: Emma Isaksson, Älvsbygymnasterna

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.