Hockeytrean Norrbotten

25 OKT 2021
Skrivet av :

Älvsbyn tog ny bortavinst, 6-4.

Oskar Viklund avgör med två mål.

Foto: Krister Palm.

På Söndagen 24/10 åkte Älvsby IF på andra bortamatchen på två dagar, denna gång mot Kalix HC/Överkalix IF. Första perioden kunde börjat bättre, 2-0 efter 4,11 till hemmalaget, men starkt att inte bryta ihop utan att kämpa vidare vilket gav utdelning efter 09,58 då Gunnar Nordlund satte 2-1. Andra han bli knappa 5min gammal innan John Holmgren satte 2-2. Och sen satte Filip Bergström två kassar i powerplay till 2-4 innan periodpaus. I tredje så ryckte hemmalaget upp sig och kunde kvittera efter dryga halva perioden, då klev Oskar Viklund fram och gjorde både 4-5 och 4-6 vilket blev slutresultatet. Måste ju nämna Älvsbyns Emil Sandins storspel i målet vilket ju som oftast är en bidragande del till framgång i hockey. Skotten vanns av hemmalaget med 39-36.

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.