Älvsby IF HK – Övertorneå HF

02 OKT 2021

Anton Nilsson avgör i förlängningen.

Vinst i hemmapremiären.

Äntligen hockeypremiär i Älvåkra ishall, Per Larsson öppnade målskyttet efter fyra minuter, alltid skönt med ett tidigt mål. Sen dröjde det till 15,25 innan Gunnar Nordlund satte 2-1 och perioden avrundades med att David Berglund satte 3-1. I andra svängde det lite, efter mål av Elis Apelqvist som gjorde 4-3 så slutade perioden med vinst för bortalaget och som då ledde med 4-5. 53,49 in i i tredje så kvitterade Daniel Lidström när han satte 5-5 och bara 19 sekunder senare satte David Berglund 6-5. Men med bara tre minuter kvar kvitterade Övertorneå och tog matchen till förlängning. Väl där så drog bortalaget på sig en utvisning som gav hemmalaget det övertag som behövdes och med en minut kvar av förlängningen satte Anton Nilsson segermålet 7-6.

Skotten slutade 47-27 och de 175 i publiken fick gå hem till Fredagsmyset med en hemmavinst i premiären.

Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.