Seniorer festar loss

06 SEP 2021
Skrivet av :

Äntligen blev det ett tillåtet möte. September inleddes med en surströmmingsfest.

Mer än 60 dubbelvaccinerade seniorer strålade samman i Sikfors Folkets Hus på onsdagen.
Alla restriktioner efterlevdes.

Glädjen att åter träffas stod inte att ta miste på. Uppladdningen med prat och skratt började redan på den gemensamma bussturen och sedan var det fullt ös hela kvällen.

Göran Stenlund inledde med att hälsa alla SPF:are välkomna, och att påminna om ett projekt att motverka äldres ofrivilliga ensamhet, som nu ska återupptas, innan det var dags att smaka på delikatessen.

Kvällens underhållning stod Viklundarna från Sikfors för. De sjöng och spelade först mycket gamla låtar. Leif Lidman varvade med flera roliga historier.

Efter maten var det skönt med en pratsam promenad och så dags för kaffe och god kaka.

Musikalisk underhållning del 2 tog vid och då blev det svängiga Elvis låtar, passande ”Elvis generationen”. (Nu är det f.ö. punkarna som gör sitt inträde i pensionärsföreningarna!) Några av låtarna var When I was a pretty little baby, Oh, let me be your teddybear, men också
många fler med häftiga rytmer.

Vinstbordet fylldes av finfina priser till lotteriet. Alldeles för få lotter till försäljning borde ha lett till att alla som hunnit köpa en lott eller två, fick något.

Avslutningsvis gav Martin Dahlin information om gemensamma framtida aktiviteter. Redan nu bestämdes att återuppta tidigare seniorluncher sista fredagen varje månad med början i september.

En tidplan för 2022 ska skickas ut digitalt och även andra aktiviteter kommer att meddelas digitalt.

Under året har flera medlemmar tillkommit trots stiltjen i verksamheten och på surströmmingsfesten tillkom såväl medlem som ”Facebook vänner”. Måtte festen följas av många fina, roliga, lärorika, underhållande, kreativa möten som alla ska känna sig välkomna till.

Text: Inger Boström
Foto: Martin Dahlin

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.