Danstävling igen för Dansdraget

03 SEP 2021
Skrivet av :

Lilla Storsjöbuggen/Storsjöswingen Norrlandsmästerskapen NVDSF och MNDSF samt  och Storsjöbuggen Grand Prix

 Efter ett långt uppehåll pga av pandemin åkte delar av Dansdragets dansare ner till Östersund för att närvara på den första tävlingen på länge. På lördag arrangerade dansföreningen Östersunds Bugg & Rock’n Roll Klubb tre tävlingar under samma dag. Det var första tävlingen på länge och på grund av rådande restriktioner hölls tävlingen utan publik i Östersunds Sporthall. Dansare från olika dansklubbar från Sverige hade samlats för att tävla i Bugg, Dubbelbugg, Rock´n Roll, Boogie Woogie, Lindy Hop och West Coast Swing

Pga av pandemin har inte alla dansklubbar hunnit att komma i gång med träningarna på allvar så tävlingskontrollanten Anders Thörngren slog ibland ihop klasser inom samma regelgrupp när de blev lite för få tävlande i någon grupp.

Domare för dagen var Micael Broberg, Mikael Moilanen och Lennart Näsholm.

Lilla Storsjöbuggen/Storsjöswingen

Tävlingsdagen inleddes med tävlingen Lilla Storsjöbuggen/Storsjöswingen. I den sammanslagna klassen Boggie Woogie Junior R/Vuxen R/35+R blev det storslam för Dansdraget. Alla tre paren hamnade på prispallen. Segrade gjorde Axel Lind och Mikaela Bliderud (Altira Sundsvall), två blev Elias Johansson och Ella Lidström och trea blev juniorparet William Johansson och Nellie Stråmo.

I Bugg Junior R/Ungdom C gick det också superbra, dubbelt Dansdraget på prispallen. William och Nellie segrade och Hugo Nilsson och Agnes Sundkvist blev trea.

Framgångarna fortsatte i klassen Bugg Vuxen C där båda Älvsbyparen gick till final och där Axel och Mikaela blev tvåa och Elias och Ella kom fyra.

Norrlandsmästerskapen

Efter ett lunchuppehåll blev det dags för Norrlansmästerskapen för dansare från Norr- och Västerbotten samt Mittnorrlans dansdistrikt. Norrlandsmästerskapen är öppen för dansare i A, B och C-klasser. I den stora klassen Bugg 35+ som bestod av 24 par så fick Kjell Landström och Maria dansa flera gånger innan de slutligen i semifinalen slutade på en nionde plats.

I Bugg Vuxen gick det ännu bättre. Axel och Mikaela slutade på en sjunde plats strax utanför finalen. Elias och Ella fick dansa extrachans och gick till övriga Dansdragares stora förtjusning till final och fick dansa både en slowrunda och snabb runda. Elias och Ella slutade på sjätte plats.

Storsjöbuggen Gran Prix

Sen var det dags för en kort paus för domare, funktionärer och tävlande innan Sveriges allra bästa dansare i A och B-klasserna fick visa upp sig på Grand Pris-tävlingen Storsjöbuggen GP. I Gran Prix-tävlingen representerades Dansdraget av Kjell Landström och Maria Engström. I klassen Bugg Grand Senior A/ 35+B segrade Kjell och Maria.

Dansdragets lagledare Magnus Lidström var nöjd över sina 10 dansare som alla fick med sig pokaler hem.

 

Vid datorn Maria Engström
Foto: Maria Engström/Magnus Lidström

Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.