Anders Jonsson flyttar till sol och värme

Anders Jonsson är en gamal god vän till många av oss bakom Älvsbynews och hans avsked till Älvsbyn är en lång historia som vi låter er ta del av här.

Lycka till i Sol, Värme och Veterantennis
TACK FÖR ALLT SVERIGE OCH SPECIELLT ÄLVSBYN!

NU FLYTTAR JAG FÖR GOTT TILL SPANIEN MED STIGANDE ÅLDER BLIR VINTERN I NORR ALLT JOBBIGARE! PUH!

SISTA SKRYTET: PSSST! JAG VAR NOG EN HALVPROFESSIONELL RALLYFÖRARE!

Sorry, här kommen så låång text:
Det är alltså måndagkväll den 30/8, och jag flyger nu från Luleå Airport och tackar min fine mångårige vän Henrik Vikström för skjutsen från Älvsbyn och allt trevligt vi haft tillsammans under alla dessa år! Stort Tack Henke!
Landar sedan på Malaga Airport imorgon vid lunchtid och sedan är det bara 3 mil västerut till Fuengirola och ytterliga 1 mil till mot Marbella, som bara ligger ca 2 mil bort, så kommer man till mitt ”smultronställe” Rivera del Sol, där jag övervintrat i 4 år och trivts bara såå bra!
Först får jag tacksamt övernatta där hos min vän från Piteå, Runo Alqvist 77 år, som bott i Spanien i 10 år!

Vi går ju dagliga promenader vid Medelhavets strand!
Sedan blir steg 1 att hitta ett så litet/billigt boende som möjligt, medans jag letar steg 2, alltså en lägenhet för att långtidshyra, priserna går ju alltid ner framåt hösten!
Hade jag fått igång min sedelpress, som jag bytt olja på, hade jag naturligtvis passat på att köpa nu, när priserna pga Corona är så låga……..
Jag kan ju flytta eftersom jag är ungkarl, utan egna barn/barnbarn och har ”bara” en bror Curt med hans Solveig i Sikfors, ca 25 km österut från Älvsbyn, som tacksamt stöttar mitt beslut, tack!
Min Theresa i Polen kunde tyvärr inte flytta med, eftersom hon har kvar sin familj i Krakow!
Se vilken fin blå ryggsäck jag fick nu av Älvsbyhus, fylld med massor med fina Älvsbyhuskepsar som då skall räcka fram till 2041, då jag vinner 90-klassen i VeteranTennis-VM, tack!
Ovanpå ryggsäcken är ju den bara såå fina blå/vita Asconan, som min rallykompis Robert Bertilsson byggt och som han tacksamt överraskade mig med, tack igen Robban!
Den är det enda jag tar med mig från prisskåpen och går då så klart som handbagage, pokalerna får Älvsbyns Motorsällskap och Älvsby Tennisklubb, för att då skrapa bort plaketterna och återanvända dem!

Om Ni är tysta som Norrländska möss, så var det Älvsbyhus som köpte in Asconan från Björbo Bil, där tacksamt min gamle duktige rallykompis Bo Zakrisson med bror byggt den så välbyggda Asconan!
Älvsbyhus stod för omkostnaderna, som ex. för AutoTrim i Piteå, där Legendaren Nils Larsson hade motorn under sina vingar, dvs samma motor i tio år, hösten -81 till sommaren -91, efter otaliga tävlingar, Stort Tack Nisse! Respekt!
Däcken betalade ju Älvsbyhus oxå och som jag sedan sålde i bra skick i andra hand!
Om inte minnet sviker mig så stod ju Älvsbyhus oxå för allt bränsle till de utlånade servicebussarna!

Stort Tack därför naturligtvis till Älvsbyhus såå motorintresserade VD’ Donald Johansson
Donald ville ju åka både en vintertävling i Boden och en sommartävling som då blev SM-tävlingen DU-Rallyt -82 i Eskilstuna!
När Älvsbyhus har haft sina så trevliga Jubileumsfester har Donald, som då aldrig tidigare suttit i Asconan och inte visste hur bra fäste vi hade vintertid, berättat att när vi på första sträckan kom ut på en låånga raksträckan på skjutfältet i Boden och Asconan gick mot toppfarten 170km/tim, rakan avslutades med en vinkel höger, så berättade Donald, att när jag till synes inte alls hade tänkt att bromsa, när vinkeln närmade sig såå snabbt, att han vände sig om mot jag:
”Men Anders har inte han ett bra liv, varför skall han ta bort oss nu!
Donald var övertygad att slutet var nära………!
Då satte jag ner piggarna och vi klarade vägbytet galant!
Min blygsamhet förbjuder mig att nämna att vi oxå vann rallyt!
Därutöver såg Chefen för Norrbottens Bildemontering Anders Jansson tacksamt till, att via Ingvar Ölund sparade de undan Asconakarosser till mig! Oxå, Stort Tack!
Slutligen hade jag gratis Mobil olja av värsta sorten, hette den ”Mobil One” eller….?
Så lite skrytsamt var jag väl ett halvproffs…..ha ha!

Fick ju möjlighet att åka alla SM- och OpelCuptävlingar i Sverige och även EM och Finska Mästerskapen i Norra Finland!
Men utan deras så oerhört fina stöd, hade jag nog bara varit en i mängden som enbart hade haft råd att åka en och annan DM-tävling på hemmaplan!

Så jag fick ju därutöver 38 så härliga år som IT-Chef på Älvsbyhus, där jag själv under ansvar valde mina arbetstider, så då kanske Ni förstår att jag mer än gärna nu vill ge tillbaka lite till Älvsbyhus!
Jag hade önskat att jag kunde erbjuda Er alla, som i vinter tycker att den blir för svår, att flyga till Malaga Airport och slå en pling till mig, men nu kommer jag ju att ha en så liten lägenhet som möjligt, men med en Playa de Balkong som uppfyller mina 3 krav, högt upp, utsikt över Medelhavet och sol från kl 12 till solnedgång!

Slutligen ett Stort Tack till alla berörda för så härliga år tillsammans och jag önskar Er alla ett Stort Lycka till!

Håll nu ställningarna i Sverige tack, så syns vi om några år, jag har ju tacksamt gratis boende i Sikfors hos brorsan, men SAS sponsrar tyvärr inte mina flygresor………ha ha!

Life is Good!

Anders Jonsson

Facebook

Lycka till
Älvsbynews

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.