Älvsby Brukshundklubb

19 SEP 2021
Skrivet av :

Foto: Krister Palm.

På Söndagen avslutades en vecka av olika aktiviteter för hundar i Älvsbyn. Måndagen startades med öppen träning i Brukte, Tisdagen blev det Tema Nosework på klubben i Brukte samt hundmarsch i Vidsel. Onsdagen hade Tema Agility i Brukte och på Torsdagen blev det Tema Rallylydnad och veckan avslutades med hundmarschen i Älvsbyn där man gick Hälsans stig.

Målet med hundmarschen är att inspirera bland annat till fysisk aktivitet och sunt hundliv. Fysisk aktivitet minskar psykisk ohälsa och därför har Svenska Brukshundklubben i år valt att stötta föreningen Suicide Zero. Hundmarschen är gratis, men med en önskan från oss att den som har möjlighet att ge en peng, skänker till Suicide Zero.

Hundmarschen går ut på att gå en valfri sträcka på minst 10 km tillsammans med din hund i naturen. Sträckan kan delas upp på fler kortare distanser vid behov, men den totala sträckan ska vara 10 km.

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.