Sommarlovskul med Fritidsbanken i Lomtjärn

24 JUN 2021
Skrivet av :

Gratis utlån av inlines, cyklar, skateboards, bollar, utomhusspel, tennis- och badmintonrack, sandleksaker, gåstavar, hjälmar och skydd. Detta och många fler aktiviteter bjuder Fritidsbanken på i Lomtjärn.
– Vi har öppnat en sommarlovsfilial två dagar i veckan för besökare i parken, säger Agneta Andersson, Fritidsbanken.

Till vardags finns Fritidsbanken på Tärnstigen där man året runt lånar ut sport- och friluftsutrustning till allmänheten. Som längst kan man låna fritidsartiklar för sommar- och vinterbruk i 14 dagar.

Nu har Fritidsbanken även öppnat en filial i Lomtjärn tisdagar och torsdagar.
– Det är många barn- och ungdomar som är i parken och Fritidsbankens koncept är att främja en mer rörlig fritid. Genom att finnas på plats i parken kan de som är nyfikna och intresserade prova på olika aktiviteter, sporter och spel, säger Agneta Andersson och fortsätter:
– Eller så har man bara en trevlig och mysig stund tillsammans. Det finns stora gräsytor att leka och röra sig på.


Då filialen i Lomtjärn har begränsat med plats i hyllorna erbjuds enbart snabblån i parken.
– Snabblån betyder att man bara kan låna under öppettiderna. Vill man låna över längre tid hänvisar vi till Fritidsbankens ordinarie lokal på Tärnstigen som har ett större och mer varierande utbud, säger Thomas Dahlberg, som är en av de som finns på plats i Lomtjärn och hjälper till vid utlån.

Utrustningen som finns för utlån är skänkt till Fritidsbanken. Barn växer ur sin utrustning och de vuxna tröttnar.
– Vi tar tacksamt emot all sport- och friluftsutrustning som inte används. Ibland kan det vara bra att få prova på olika aktiviteter för att veta om man tycker det är roligt och vill fortsätta.
Eller så behöver man bara låna tex ett tennisrack en gång för att spela vid ett särskilt tillfälle.

Då är Fritidsbanken bra, säger Agneta Andersson. Fritidsbanken i Älvsbyn öppnade i oktober 2020.

Hemsida här!

Fakta Fritidsbanken
Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och friluftsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid. Utlåningstiden är som längst 14 dagar. År 2013 öppnade den första Fritidsbanken i Värmland.
Målet är att det ska finnas (minst) en Fritidsbank i varje
kommun. Idag finns Fritidsbanken i över 100 kommuner.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.