Lennart skrapade fram 100 000

16 JUN 2021
Skrivet av :

Älvsbybon och mopedsamlaren Lennart Lundberg skrapade under tisdagsmorgonen fram 100 000 kronor i TV4 Nyhetsmorgon.

Lennart Lundberg

Vinsten firas med en sjunde moped och middag med vänner till helgen.
­– Det är roligt! Det här skulle jag kunna göra varje månad, säger Lennart.

Lennart och hans fru var och hämtade ut paket i mitten av april när de köpte med sig tre trisslotter. När de kom hem började frun laga mat medan Lennart skrapade lotterna och plötsligt såg han tre tv-rutor dyka upp. I glädje skickade han en bild på lotten till sin chef och skrev ”plötsligt händer det”.

– Vi köper lotter varje gång vi handlar. Vi har alltid haft tanken på att vinna och plötsligt hände det, säger Lennart exalterat efter skrapet.

Lott nummer 14 gav paret vinsten och pengarna kommer gå till en ny soffa och ytterligare en moped till Lennarts samling. Lennart blir Älvsbyns första och länets fjärde Trissvinnare i TV för året.

– Jag har redan sex mopeder, men jag vill ha en till. Jag rustar upp dem och kör runt i byn med olika varje dag. Många uppskattar det och kommer fram och pratar, säger Lennart.

– Det gick inte att undgå Lennarts utstrålning och glädje i direktsändningen. Fantastiskt roligt! Jag är övertygad om att det kommer bli en riktigt fin moped för denna vinst, säger Linnéa Lindgren, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Vinstlotten var inköpt på Ica Supermarket i Älvsbyn.

Källa: Svenska Spel Tur

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.