Tävlingen var för kort

25 MAJ 2021
Skrivet av :

Sex tävlingssugna Älvsbygymnaster deltog vid terminens sista gemensamma Stegserie­tävling för klubbarna i region Norr. Lovisa Grahn och Jonna Isaksson debuterade på Steg 5; det blev även deras första digitala tävling.

Hela ”extraträningsgänget” på torsdagar, alltså de gymnaster som valt att träna ett extra redskapspass per vecka, var med på tävlingen som genomfördes i Umeå GF:s regi.
–  Det var roligt att alla ville vara med, säger tränare Linnea Åberg.

Tävla är roligt
Den digitala tävlingen genomfördes på ett nytt sätt, där gymnasterna från varje förening körde igenom sina livesända tävlingsserier utan att invänta domarnas bedömning mellan de olika tävlande. Det gjorde att själva tävlingsmomentet gick ovanligt fort.
– Tråkigt att den var kort för det är roligt att tävla, säger Lovisa.

Lovisa och Jonna debuterade
Första gången på Steg 5 kändes bra för de båda debutanterna i klassen. Lovisa tävlade hopp och bom och var nöjdast med rondathoppet till mattberget. Jonna körde Mångkamp, d.v.s. alla fyra redskap inom Kvinnlig Artistisk Gymnastik.
– Överslag (på hopp) kändes bra och ”mattan” också. Det kändes bra att tävla, säger Jonna.
Inte lika bra som vanligt
Hilma Lindahl tyckte inte att tävlingen hade känts lika bra som vanligt.
– Det kändes stressigt att tävlingen var så kort, säger hon.

Hilma var nöjdast med redskapet hopp, Elma Stenvall var nöjdast med barr och bom, Varja Nialepka med det första hoppet och Maja Jacobsson var nöjd med allt.
– Det var kul att tävla, summerar Varja.

Text: Brittmari Åberg
Foto: Linnea Åberg

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.