Polarbröd bäst på kommunikation

21 MAJ 2021
Skrivet av :

Polarbröd vann Stora Kommunikationspriset – Prisas för årets bästa förändringskommunikation.

Kommunikationsgänget på Polarbröd

I augusti förra året drabbades Polarbröd av en förödande brand som ödelade bageriet i Älvsbyn. Idag fick Polarbröd ta emot Stora Kommunikationspriset i kategorin Bästa Förändringskommunikation för hur man har hanterat kommunikationen i samband med branden.

Branden i augusti förra året har förstås haft väldigt stor påverkan på Polarbröd och företagets produktion, men det har aldrig varit något tvivel om att bageriet skulle byggas upp i Älvsbyn igen. Sedan branden har Polarbröds styrelse beslutat om investeringar på totalt 414 miljoner kronor för att kunna bygga upp bageriet i Älvsbyn och redan i oktober hoppas man kunna inviga den första etappen av det nya bageriet.

Branden har också präglat Polarbröds kommunikation sedan natten till den 24 augusti. Fokus i kommunikationen har varit transparens och handlingskraft och att låta medarbetare, media och allmänhet följa vägen tillbaka. Idag belönades detta arbete med Stora Kommunikationspriset som delas ut av Sveriges Kommunikatörer.

Juryns motivering lyder:
Det är många som har fått nya förutsättningar under det gångna året och för vinnaren av Bästa förändringskommunikation skedde det bokstavligen över en natt. Men med starkt lokal förankring, fasta värderingar och med mänsklig värme kunde de inte bara hantera utan äga sin kriskommunikation så att de kom ut starkare.

– Redan dagen efter branden fattade ägarna beslut om att vi ska tillbaka och bygga upp vårt bageri i Älvsbyn och sedan dess har det mesta av vår kommunikation handlat om vägen tillbaka. Det känns jätteroligt att detta arbete nu belönas med Stora Kommunikationspriset, säger Helena Rönnmark, kommunikationschef på Polarbrödsgruppen.

Stora Kommunikationspriset delas ut av medlemsorganisationen Sveriges Kommunikatörer. Priset delas ut i fem kategorier och går till personer och organisationer som gjort stora insatser inom kommunikation det senaste året. Polarbröd belönades i kategorin Bästa Förändringskommunikation.

Mer information om Stora Kommunikationspriset.

Källa Pressmeddelande Polarbröd 2021-05-20

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.