Maria Thysell tf chef över fritid & kultur

26 APR 2021
Skrivet av :

Efter 36 år som fritid- och kulturchef i Älvsbyn har det blivit dags för Kjell Tegnelund att tacka och bocka för sig, när han efter lång och trogen tjänst valt att gå i pension.

Med start 26 april, fram till och med sista december, kommer Maria Thysell att fungera som tillförordnad (tf) fritid- och kulturchef i kommunen.

– Jag är jättenöjd över att det är Maria som tar över som tillförordnad chef för kultur och fritid. Maria har jobbat över 30 år inom verksamheten. Hon är erfaren och kan verksamheten väldigt bra. En smidig och bra lösning, så jag är supernöjd och glad över detta. Rätt kvinna för jobbet, säger Anna-Karin Andersson, tf kommunchef i Älvsbyns kommun.

Maria Thysell, tf fritid- och kulturchef i Älvsbyns kommun. Foto: Robin Nilsson

Maria har sedan länge varit verksam inom Älvsbyns kultur- och fritidsliv. Bland annat inom fotbollen, teatern och parasporten. För henne var det en självklarhet att tacka ja till tjänsten.

– Det känns väldigt spännande och utmanande att få chansen att prova på det här uppdraget. Det känns tryggt att ta mig an uppdraget när vi har så fantastiskt kompetenta medarbetare inom fritid och kultur. Sen har det varit tacksamt att ha Anna-Karin och Kjell som framfört att de tror på mig, det känns jätteskönt, säger Maria Thysell, tf fritid- och kulturchef i Älvsbyns kommun.

Text: Robin Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.