Det kändes som en träning

29 APR 2021
Skrivet av :

Det blev silver på bom – den enda grenen Linnea Åberg, Älvsbygymnasterna, ställde upp i – under helgens digitala tävling i Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Det var hennes första tävling på femton månader.
Linnea Åberg, 21, är van att träna nästan själv sedan restriktionerna hårdnade samtidigt som åldersgränsen för lättnader höjdes. Hon tränar två kvällar i veckan, varav en med tränare.

”Det kändes som en träning”
Att kliva in på tävlingsarenan blev därför ingen större skillnad för henne. Sällskapet bestod av henne själv och två filmare. Det fanns ingen som hejade och ingen att heja på, fastän de var nio deltagare i klassen CoP där Linnea tävlade.

– Det kändes som en träning, konstaterar hon.

Två fall på enda redskapetLinnea bjöd på en svår bomserie men fick inte alla övningar godkända. Hon hade dessutom två fall och ett par större vingel, men en i övrigt fin stil och andra lyckade moment räckte till en silvermedalj. Mest nöjd var hon med en gymnastisk kombination på förträningen.

– Jag kände mig lätt i kroppen, säger Linnea.

Linnea tävlade endast bom eftersom hon fortfarande rehabiliterar sin axel efter en skada i slutet av augusti. Dessutom är gymnastikhallen hon använder inte fullt utrustad för KvAG.

Tränar med Lulegymnasterna
Linnea tränar med Lulegymnasterna sedan 1,5 år tillbaka. När hon tappat sin tränare inom Älvsbygymnasterna vände hon sig till föreningen i grannkommunen som tog emot henne med öppna armar. De har sett till att hon kunnat fortsätta träna under Coronapandemin, även när hon ensam blev ”för gammal” inom KvAG, något Linnea är mycket tacksam för.

Linnea tävlar fortfarande för Älvsbygymnasterna – där hon även är tränare.

Text: Brittmari Åberg
Foto: Anders Åberg

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.