Stopp för Astra Zenecas vaccin

16 MAR 2021
Skrivet av :

3800 norrbottningar får annat vaccin
Region Norrbotten pausar all vaccinering i veckan med Astra Zenecas vaccin 3 800 norrbottningar påverkas av det tillfälliga vaccinstoppet och kommer att få ett annat vaccin.

Idag meddelade Folkhälsomyndigheten att all vaccination med Astra Zenecas vaccin mot covid-19 pausas tills den europeiska läkemedelsmyndighetens utredning om misstänkta biverkningar är klar.

Under veckan skulle Region Norrbotten ha vaccinerat 3800 personer med Astra Zenecas vaccin. Nu blir de personer som inte kan vaccineras med Astra Zenecas vaccin kontaktade av Region Norrbotten.

– Vi kommer att boka in de som är berörda för att vaccineras med vaccin av en annan sort. Du som ska vaccineras behöver inte göra något själv, vi har koll och kontaktar dig så fort vi kan, säger Pia Näsvall, chefläkare och vaccinationssamordnare i Region Norrbotten.

Förhoppningsvis blir vaccinstoppet kort
– Det kan vara så att vi får besked från europeiska läkemedelsmyndigheten redan nu på torsdag och då återkommer vi med mer information, säger Pia Näsvall.

De misstänkta biverkningarna som nu utreds är blodpropp i kombination med låga nivåer av blodplättar hos ett fåtal personer. I Sverige har inget sådant fall hittills rapporterats in.

Källa: Pressmeddelande Region Norrbotten 2021-03-10

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.