Mars månads näringslivsfrukost

26 MAR 2021
Skrivet av :

I fredags var det dags för näringslivets andra teams-möte i form av den digitala företagsfrukosten.

Efter den sedvanliga presentationen som hölls av näringslivskontoret och Tomas Egmark, kommunalråd så lämnade man över ord och bild till Elisabet Nordström.

Skyltarna utanför Forum Foto: Sterling Nilsson

Hon berättade kortfattat att Företagarna kommer att ta över driften av visitalvsbyn.se samt kommunens digitala skyltar.

Vill man ha ut sin information så skickar man in det på samma adress under ”Kontakta oss”.

Anna-Karin Andersson Foto: Peter Lundberg

Anna-Karin Andersson gav en kort introduktion.

Från först mars så blev hon tillförordnad kommunchef. Hon har jobbat några år i kommunen och kommer senast från Boden där hon bor tillsammans med sambo och barn.

Anna-Karin har förälskat sig i Älvsbyn och vill gärna flytta hit om barn och sambo tillåter. Hon var tidigare personalchef eller som det heter numera HR-chef men har även jobbat i kommunen som chef för personlig assistans.

Covid-19 var en av de frågor hon tog upp på frukostmötet. Vi har en ökad spridningstakt i Älvsbyn något som bekymrar många. Framförallt så söker sig nu sjukdomen allt lägre ner i åldrarna. Därför är det viktigare än någonsin att vi följer de riktlinjer som ges av folkhälsomyndigheten. En stor del av smittspridningen sker bland annat på privata fester men oavsett var man befinner sig så är det mötet mellan människor som är den största smittkällan.

Objetkvision
Per Mainwaring från Objetkvision gjorde en kortfattad presentation om företagets verksamhet. Kommunen erbjuder nu en gratis möjlighet att annonsera om lokaler, fastigheter och mark genom Sveriges största marknadsplats för kommersiella uthyrnings- och försäljningsobjekt genom Objektvision. Det finns i kommunen en stor efterfrågan på både mark och lokaler. Så för den som har någon tillgång av mark eller lediga lokaler så finns det goda möjligheter att få hjälp med detta.

Owe Johansson, kommunens företagsrådgivare berättade om olika stödformer för företag. Tidigare har de ju gällt aktiebolag. Nu ska det bli ändring på det och nu skapas det även stödformer för den som har enskilda firmor eller liknande. Du som driver enskild näringsverksamhet och som drabbats av minskad omsättning på grund av coronaviruset kan söka omsättningsstöd. Det finns även ett nytt omsättningsstöd för handels- och kommanditbolag. Bästa sättet att komma vidare i den minst sagt röriga stöddjungeln är att ta kontakt med Owe Johansson eller näringslivskontorets Sofia Lundberg som kan de hjälpa till att lotsa vidare och visa vad som kan vara korrekt för just ditt företag.

 

Sofia avslutade med -Fråga hellre en gång för mycket, med adress till ortens företagare.

Om Skribenten
Tidigare Lokalredaktör för NSD i Älvsbyn. Därefter datatekniker och nu personlig assistent som väntar på Pension