Regionen öppnar vaccinbokning för 85+

21 FEB 2021
Skrivet av :

På måndag öppnar tidbokningen för vaccination mot covid-19 för alla norrbottningar som är 85 år och äldre.

Samtidigt skickas ett brev ut med information om hur bokningen går till. – Det är först när du fått ditt brev hem som du kan gå in på 1177.se och boka en tid, säger Pia Näsvall, chefläkare inom Region Norrbotten.

Det är bara personer som är 85 år eller äldre som kan boka tid för vaccination nu. Alla som är födda 1936 eller tidigare räknas in i målgruppen.

– Om du är född senare än 1936 får du vänta med att boka tid tills du får ditt brev hem. Just nu räcker vaccinet bara till våra allra äldsta, säger Pia Näsvall.

Vaccin kommer till Norrbotten i olika omgångar. Hur många tider som finns tillgängliga för bokning beror på hur mycket vaccin som finns för tillfället.

– Om tiderna är slut när du försöker boka, vänta några dagar och försök sedan igen, säger Pia Näsvall.

I brevet finns en hälsodeklaration som man fyller i och tar med till vaccinationslokalen. I brevet finns dessutom praktisk information och även information om reseersättning.

När Norrbotten får mer vaccin kommer brev att skickas till alla som är 65 år och äldre, i femårsintervall, med början av de äldsta.

– Vi ber alla ha tålamod och respektera åldersintervallerna. Ni som är födda efter 1936, avvakta tills det är er tur.

Källa Region Norrbotten

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.