Nu öppnar väntelista för vaccination med kort varsel

Nu kan norrbottningar som har möjlighet att komma till sin vaccinationslokal med kort varsel anmäla sig till en särskild väntelista.

För att skriva upp sig på väntelistan behöver man vara 65 år eller äldre. De som är äldst hamnar överst på listan och kontaktas personligen om det finns vaccin som behöver fördelas snabbt.

– Varenda vaccindos ska komma till användning. Den här väntelistan är ett sätt att se till att de vaccindoser som blir över kan ges till de som behöver doserna mest, säger Pia Näsvall, chefläkare.

Att vara uppskriven på väntelistan är inte samma sak som att ha en tid bokad för vaccination. I dagarna får norrbottningar som är 85 år och äldre brev hem om hur man bokar tid för vaccination.

– Du som får brevet hem ska följa instruktionerna för att boka din tid. Om du dessutom vill och har möjlighet att komma till oss med kort varsel kan du också skriva upp dig på väntelistan. Om du står med på väntelistan kan det hända att du får din dos lite snabbare än din bokade tid, säger Pia Näsvall.

Alla som är 65 år och äldre kan anmäla sig till väntelistan. Om det blir doser över kommer personal från Region Norrbotten att ringa den står överst på listan. Listan sorteras efter ålder och äldst går först. Observera att Region Norrbotten aldrig ber någon legitimera dig med e-legitimation när vi ringer upp.

Väntelistan finns på norrbotten.se Det går att anmäla sig till väntelistan fram till onsdag 3 mars.

Källa: Region Norrbotten

 

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.