Första spadtaget för Polarbröds nya bageri i Älvsbyn taget

Efter den förödande branden i augusti förra året togs i dag det första spadtaget för vad som ska bli Polarbröds nya bageri i Älvsbyn.
Planen är att den första etappen av bageriet ska vara klar redan i oktober och att man då åter kommer att kunna känna doften av nybakat bröd i Älvsbyn.
– Spadtaget markerar en milstolpe för vår väg tillbaka efter branden. Många har bidragit till att vi redan nu kommit så långt och vi hade gärna samlats för att fira detta.
Tyvärr är det inte möjligt på grund av coronapandemin men vi vill ändå uppmärksamma denna historiska dag, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd.

I oktober ska den första etappen av bageriet vara klar. Då kommer konsumenterna att erbjudas ett större utbud av Polarbröds klassiska kakbröd.
– Att bygget av nytt bageri nu startat är otroligt glädjande, inte bara för Polarbröd utan också för hela Älvsbyns kommun, säger Tomas Egmark, kommunalråd i Älvsbyn.

Medverkade vid spadtaget gjorde bland annat koncern-vd Karin Bodin, Polarbröds vd Anders E Johansson, Älvsbyns kommunalråd Tomas Egmark, Polarbröds fastighetschef Jonas Holmgren, platschef Lilian Nilsson och projektchef David Greisman Lundberg.

Glädjen syntes
Koncern Vd:n Karin Bodin, var uppsluppet och glad över att kunna ta det symboliska första spadtaget.
-Det här är en milstolpe för oss alla i ägarfamiljen, koncernen Polarbröd och hela Älvsbyn ,efter bara 5 månader sätta spaden i jorden!

-Att från kl.23:30 på söndagskvällen den 23 augusti förra året få se fabriken brinna ned, till att här stå här idag och ta det första spadtaget för en helt ny toppmodernt bageri i Älvsbyn som blir klart i oktober är helt otroligt, det är ju bara ett drygt år..

På frågan om det är framtidstro för Polarbröd så blir svaret från Karin Bodin:
-Självklart och i många generationer till..

 

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.