Polarbröd investerar ytterligare

Polarbröd investerar ytterligare 14,3 miljoner i bageriet i Bredbyn.
Styrelsen i Polarbröd beslutade den 25 november om ytterligare investeringar i Polarbröds bageri i Bredbyn. Det handlar om 14,3 miljoner för att förbättra processen på en av bagerilinjerna. Detta är ett steg för att återställa de volymer som företaget förlorade i branden.

– Medarbetarna på Polarbageriet i Bredbyn har uträttat stordåd nu i vår svåra situation efter branden. De levererar rekordproduktion med högsta kvalitet. Med detta beslut kan vi snabbare komma ut med mer Polarbröd till våra konsumenter vilket känns väldigt bra, säger Polarbröds vd Anders E Johansson.

Polarbageriet i Älvsbyn har påbörjat schakt för grunden för att påbörja bygget av etapp 1 av det nya bageriet. Projektering pågår fortlöpande, parallellt med entreprenaden.

– För varje dag kommer vi närmare vårt mål att vara tillbaka i full kraft. Att komma igång med smörgåsproduktion i Älvsbyn förra veckan var en viktig milstolpe. Vi är så glada över allt stöd vi fått, det känns som att det är många som hejar på oss och vill att vi ska klara detta, säger koncern-vd Karin Bodin.

Vi gör hållbara brödmål tillgängliga för alla

Så lyder Polarbröds vision. Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner i norrländsk brödkultur. Det moderna företaget har vuxit från ett litet familjebageri till att bli Sveriges tredje största producent av matbröd. 2019 omsatte Polarbrödskoncernen 1334 miljoner kronor med hjälp av våra 331 anställda. Polarbröd bakade nästan 41 000 ton bröd som såldes för 958 miljoner kronor. Den 23 augusti 2020 utbröt en förödande brand i bageriet i Älvsbyn – Polarbröds hjärta. Bageriet gick inte att rädda men vi är fast beslutna att komma tillbaka till Älvsbyn och har redan påbörjat resan mot ett nytt bageri i världsklass. Vi vill finnas kvar i generationer framöver.

Pressmeddelande – Polarbröd AB – 2020-12-02

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.