Cellproverna i Norrbotten pausas tillfälligt

17 DEC 2020
Skrivet av :

På grund av det ansträngda läget i vården pausar Region Norrbotten den gynekologiska screeningen med cellprover. Uppehållet kommer att gälla januari ut.
– Vi gör denna tillfälliga paus för att personalen som tar cellprover just nu behövs på andra ställen i vården. Pandemin tvingar oss till hårda prioriteringar och det här är en sådan, säger Anna Pohjanen, chef division Närsjukvård Luleå och Boden.

Det är bara cellproverna i det allmänna screeningprogrammet som pausas. Vården kommer att sköta ombokningen av de tider som berörs, du som patient behöver inte göra någonting. Om vården bedömer att ditt bokade cellprov ska genomföras kommer du att kontaktas personligen.

– Du som misstänker att något är fel, kontakta vården så ser vi till att du får undersökas, säger Anna Pohjanen.

Pressmeddelande – Region Norrbotten

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.