Polarbröd mångmiljon satsar

06 NOV 2020
Skrivet av :

Polarbröd gör ytterligare mångmiljonsatsningar i Älvsbyn och Bredbyn.
Vid ett extra styrelsemöte den 5 november fattade Polarbröds styrelse ett beslut om ytterligare mångmiljonsatsningar i den första etappen av bageriet i Älvsbyn och för att maximera produktionen i bageriet i Bredbyn.

Polarbröd har arbetat vidare med en förstudie av den första etappen av det nya bageriet och för att skapa de bästa förutsättningarna för ett robust och hållbart bageri görs nu ytterligare satsningar. Den totala investeringen för den första etappen i Älvsbyn, som planeras vara klar redan nästa höst, blir 300 miljoner kronor.

– Den fortsatta projekteringen visar att det här skapar de allra bästa förutsättningarna för de kommande etapperna i bageriet i Älvsbyn, säger Polarbröds vd Anders E Johansson.

Dessutom togs ett beslut om en total satsning på 56 miljoner kronor i bageriet i Bredbyn där förtaget nu i närtid maximerar sin kapacitet för att förse kunder och konsumenter med Polarbröd. Denna investering innebär bland annat ett bredare sortiment, ny kyl och frys samt en robotlösning för paketering av brödet.

– Det känns otroligt starkt att vi har hittat de här förbättringarna för att öka kapaciteten med bibehållen högsta kvalitet. Och beträffande satsningen i Älvsbyn visar det ännu tydligare vår beslutsamhet att komma tillbaka i full kraft, säger Polarbröds koncern-vd Karin Bodin.

Karin Bodin Polarbröd

PRESSMEDDELANDE POLARBRÖD 2020-10-06

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.