Nu bakas det Polarklämmor igen

26 NOV 2020
Skrivet av :

Polarbröd återstartar smörgåsproduktion i Älvsbyn
Nu börjar Polarbröd åter producera färdiga smörgåsar i en helt nybyggd anläggning i Älvsbyn. Produktionsstarten innebär att tolv av de medarbetare som varslades tidigare i höstas kan gå tillbaka till jobbet.

Polarbröd börjar nu åter producera färdiga Polarklämmor i Älvsbyn i en helt ny anläggning som byggs under hösten. Den nya smörgåstillverkningen kommer på sikt att ha kapacitet att producera omkring 60 klämmor per minut och produktionsstarten innebär att tolv av de medarbetare som varslades tidigare i höstas nu har ett jobb att gå tillbaka till.

– I dag gläds alla vi på Polarbröd och i Älvsbyn åt att produktionen av Polarklämmor kommit igång så snabbt igen, bara tre månader efter den förödande branden. Det hade inte varit möjligt utan alla våra kompetenta medarbetare. Vi värnar om Älvsbyn och ska fortsätta att göra allt vi kan för att komma tillbaka, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd.

Den djupfrysta smörgåsen ”Renklämman” var den första produkt som Karin Bodins mormor lanserade och den markerade Polarbröds födelse. Hon var då med i tv-programmet ”Hänt i veckan” och lanserade ”Polar Sandwich” som Polarklämman hette i början av 70-talet – världens första djupfrysta smörgås.

– ­Att komma igång med tillverkningen av färdiga smörgåsar är ett viktigt och symboliskt steg för Polarbröd. Vi ser också stor potential i just den här kategorin på grund av Corona. Våra goda smörgåsar är hygieniska och enkla att hantera, bara att tina och servera. I ett första skede producerar vi Polarklämmor, övrigt sortiment kommer eftersom, säger Karin Bodin.

Polarbröds Polarklämmor har bara svenska pålägg och är klimatberäknade. Polarbröds frysmetod gör också att svinnet minskar då det är enkelt att ta fram smörgåsar ur frysen och tina efter
behov.
Vi gör hållbara brödmål tillgängliga för alla.

Så lyder Polarbröds vision. Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner i norrländsk brödkultur. Det moderna företaget har vuxit från ett litet familjebageri till att bli Sveriges tredje största producent av matbröd. 2019 omsatte Polarbrödskoncernen 1334 miljoner kronor med hjälp av våra 331 anställda. Polarbröd bakade nästan 41 000 ton bröd som såldes för 958 miljoner kronor. Den 23 augusti 2020 utbröt en förödande brand i bageriet i Älvsbyn – Polarbröds hjärta. Bageriet gick inte att rädda men vi är fast beslutna att komma tillbaka till Älvsbyn och har redan påbörjat resan mot ett nytt bageri i världsklass. Vi vill finnas kvar i generationer framöver.

Vi är verksamma i Älvsbyn, Bredbyn och Umeå. Utöver brödverksamheten finns även Polarrenen, som har hand om koncernens fyra vindkraftverk i energibolaget Polarkraft AB som från hösten 2014 producerar vindel för koncernens behov. Polarrenen arbetar även med fastigheter och leasing. I allt vi gör vill Polarbrödskoncernen vara en positiv kraft i omställningen mot en uthållig försörjning.

Text och Bilder – Pressmeddelande Polarbröd 2020-11-26

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.