Covid-19 på många platser i kommunen

I flera av kommunens verksamheter finns bekräftad smitta som exempelvis i hemtjänsten, omsorgen om funktionshindrade, skolan med flera.
Kommunens krisledningsgrupp får även till sig att det finns bekräftad covid-19 på flera privata företag i hela kommunen.

– Det känns oroväckande att smittan finns på så många spridda platser i kommunen. Det är viktigt att alla tar detta på största allvar och följer de råd och regler som gäller, säger Tomas Egmark, kommunalråd i Älvsbyns kommun.

Ett flertal av kommunens verksamheter har ett ansträngt läge och det kan bli aktuellt att omfördela personal till mer prioriterade verksamheter. Kommunen har gjort planer och inventeringar av exempelvis undersköterske- och sjuksköterskekompetens i kommunens övriga verksamheter. Sedan pandemin startade har några personer redan gått en introduktionsutbildning för att snabbt kunna hoppa in om behov uppstår.

– Personalen gör ett fantastiskt jobb. Vi närmar oss en allt mer svår situation, därför är det viktigt att vi alla tillsammans hjälps åt och gör vad vi kan för att vi ska ta oss igenom detta på bästa sätt, säger Tomas Egmark.

Källa Älvsbyns Kommun

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.