Bra stämning på Kristallcupen

10 NOV 2020
Skrivet av :

Älvsbygymnasterna tyckte att det var roligt att få tävla och var glada över att helgens gymnastiktävling blev av. Varja Nialepka uttryckte också att det var särskilt roligt att alla hejade på varandra.

 

Under lördagen arrangerade Lulegymnasterna terminens andra Regionstävling i Kvinnlig Artistisk Gymnastik på de Svenska Stegserierna. Sammanlagt startade ett 40-tal gymnaster från Älvsbyn, Arvidsjaur, Jokkmokk och Luleå i de fyra klasserna Steg 3–6.

Älvsbygymnasterna deltog med fyra gymnaster i vardera klassen på Steg 3–5 och de var alla överens om att det var roligt att få tävla och de var glada att tävlingen blivit av.

Elma nöjd med sin debut
Åttaåriga Elma Stenvall, som debuterade på Steg 5, tyckte att det kändes bra och var mycket nöjd med sin insats. Särskilt nöjd var hon över att ha klarat kipparna i barr samt att hon fixat att hoppa från låga till höga holmen – något som inte riktigt ”suttit” de senaste träningarna.

Kul att bli hejad på
Hilma Lindahl och Maja Jacobsson var båda nöjda med hela tävlingen, men extra nöjd med friståendet var Hilma Lindahl. För Varja Nialepka gick det bättre på förträningen än på själva tävlingen, men det var roligt att tävla ändå. Särskilt kul var det att alla hejade på varandra.

– Det var roligt med hejandet, säger Varja Nialepka.

När de kommer hem vill Elma Stenvall träna extra på hoppen medan övriga vill träna mer på redskapet matta/fristående.

Lovisa nöjdast med hoppet
Cirka 25 gymnaster deltog på Steg 3 och 4; hälften i vardera klassen. Även där var tjejerna från Älvsbygymnasterna nöjda med tävlingen. Lovisa Grahn, som tävlade på Steg 4, var extra nöjd med första hoppet som hon lyckades riktigt bra med.

SKRIBENT: Brittmari Åberg
FOTO: Linnea Åberg och  Emma Isaksson      

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.