Älvsby TK satsar mot Division 1

06 NOV 2020
Skrivet av :

En kul och intressant satsning att sätta lilla Älvsby TK på tenniskarten i hela Sverige.

Text/Foto: Stefan Lindbäck.

Vintersäsongen i tennissverige för lag består av många olika nivåer av seriespel. Elitserien är den högsta och direkt under den är det divison 1 och sen i fallande skala.

Älvsbyn satsar denna säsong att kliva upp från div2 norra till div1 norra, vilken spelas i största delen i stockholmsregionen.

Jonas Lindbäck född och uppvuxen i Älvsbyn är initiativtagare till denna satsning och fick glädjande med sig styrelsen till idéen, alla i styrelsen tyckte det var en bra och spännande satsning

Jonas jobbar som tennistränare i Gävle men tävlar för Älvsbyn igen med anledning av seriesatsningen.

Förstärkning till laget är träningskompisen och dubbelpartnern Emil Pettersson, Tim Fridolfsson från Gävle, samt här uppifrån har vi flera spelare med Älvsby anknytning, Samuel Lindqvist, Andreas Oscarsson och Jonas lillebror Joel Lindbäck.

För att ta sig till div1 så blir första uppdraget att vinna mot Piteå, Skellefteå och Umeå, det lag som därefter vinner den norra serien av div2 får möta vinnaren i södra delen div2 i en kvalmatch, och de lagen består av Umeå lag2, Övik, Sundsvall och Söderhamn.

Den slutliga vinnaren av serien kommer få äran spela div1 norra hösten 2021. Första matcherna i div2 norra är i Umeå helgen v48.

Sommardelen i lagspel är upplagt på ett annorlunda sätt där det delas upp i 4st regioner i Sverige och vinnaren i varje region möts på SM veckan (i Halmstad 2020) för att kora en svensk mästare i Tennis. Älvsbyn satsar även att komma till SM veckan. De etablerade stora sverigeklubbarna kommer nog undra både en och två gånger vilka Älvsby TK är.

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.