Brödhyllorna fylls med Polarpolare

15 OKT 2020
Skrivet av :

Polarbröd har lanserat det tillfälliga sortimentet Polarpolare.

När Polarbageriet brann ner påbörjades ett gediget arbete för att åter kunna erbjuda några av de populäraste bröden från Älvsbyn. Genom samverkan med andra bagerier kan Polarbröd leverera några favoriter till brödhyllorna.

Efter branden har stort fokus legat på att öka produktionen i andra bagerier. Redan samma vecka kunde Polarbröd börja baka klassiker som Vetekaka och Rågkaka i sitt andra bageri i Bredbyn utanför Örnsköldsvik.

Kort därefter kunde Polarbröd presentera ”Polarpolare. På tillfälligt besök”, där vi genom samverkan med andra bagerier kan leverera favoriterna Jubileumskaka, Jubileumskakor Vete, Havretrippel och Pärlan Fullkorn. Med varje förpackning av Polarpolare medföljer en hälsning från Karin Bodin, koncern-vd på Polarbröd, som förklarar varför Polarpolare finns till.

– Jag är imponerad av den kreativitet och handlingskraft som gjort att vi kan erbjuda våra kunder bröd som vi tidigare bakade i Älvsbyn. Det enorma stöd vi har fått från konsumenter, andra bagare och våra kunder har gjort det möjligt för oss att nu åter kunna erbjuda några av våra populära produkter, tidigare än vad vi först trodde var möjligt. Produkterna liknar inte helt de vi bakade i Älvsbyn, men är väldigt bra ändå, säger Karin Bodin, koncern-vd på Polarbröd.

Polarpolare Jubileumskaka började levereras till brödhyllor runt om i landet i mitten av september och därefter har Polarbröd fyllt på med ytterligare brödfavoriter. Från nästa vecka finns alla fyra Polarpolare i butik men lokala avvikelse kan förkomma.

– Polarpolare är på tillfälligt besök fram till dess vi har återtagit produktionsvolym i egen regi. Det kommer att dröja ett tag men vi är redan igång med arbetet att maximera produktionen i Bredbyn och bygga nytt smörgåshus i Älvsbyn. Inom kort startar bygget av nya Polarbageriet i Älvsbyn, där etapp 1 beräknas vara i drift redan om ett år. På det här sättet har vi hittat en möjlighet att fortsätta leverera goda bröd till alla som älskar Polarbröd, säger Polarbröds vd Anders E Johansson

Hälsning som följer med varje paket Polarpolare
I din hand håller du en unik produkt. Vårt stora bageri i Älvsbyn drabbades av en förödande brand den 23 augusti 2020. Ingen människa kom till skada, men bageriet blev helt förstört. I min familj har vi bakat bröd i fem generationer i Älvsbyn, och vi gör allt vad vi kan för att kunna fortsätta i fem generationer till. Tills vi får det nya bageriet på plats vill vi ändå kunna erbjuda alla våra fina konsumenter gott bröd. Vi har tagit hjälp av andra bagare och kallar bröden för Polarpolare. De liknar kanske inte helt de Polarbröd du är van vid, men är väldigt bra ändå. Håll till godo och läs mer om vår resa och återuppbyggnad på ww.polarbrod.se, facebook och instagram.

Tack för ditt stöd!

Karin Bodin Polarbröd


Karin Bodin, huvudägare och koncern-vd Polarbröd

Källa: Pressmeddelande Polarbröd AB – 2020-10-15

Se Tv4 Nyhetsmorgon 2020-10-15
”Vi är på väg tillbaka” – Polarbröd hyllar personal med brödnamnSnart två månader har gått sedan Polarbröds fabrik i Älvsbyn totalförstördes i en brand – som satte djupa spår för många i byn. men redan nu så har man på andra orter börjat producera bröd – med ett speciellt hyllningsnamn till personalen. Vi pratar med Karin Bodin, vd för Polarbröd.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.