Karin Bodin finalist

Karin Bodin Polarbröd Foto: Patrick Trägårdh/Umebild.se

Polarbröds koncern vd Karin Bodin är finalist till Årets syftesdrivna ledare 2020

Det är Academic Search som för tredje året i rad ska kora vinnaren av den ärofyllda utmärkelsen.
Polarbröds koncern-vd Karin Bodin utgör tillsammans med Henrik Julin, vd Orkla Foods Sverige och Emma Pålsson, vd Findus, årets tre finalister.

– Det här känns givetvis oerhört hedrande.
Vår tillvaro i Polarbröd har vänts helt upp och ner efter den stora branden 23 augusti, men vår riktning ligger fast, att göra hållbara brödmål tillgängliga för alla.
Vägen dit kommer att bli annorlunda men tack vare det stora engagemang som finns både hos oss i Polarbröd och våra medspelare känner jag stor tillförsikt, berättar Karin.

Academic Search förklarar att vinnaren av Årets Syftesdrivna ledare är en person som har en tydlig vision att vilja påverka sin omvärld till något bättre genom att driva sin affär på ett syftesdrivet sätt samt genom ett tydligt ledarskap.
De nominerade bedöms utifrån tre områden – ledarskap, hållbarhet och resultat.

Karins nominering lyder:
Karin Bodin har som femte generationens vd i familjeföretaget satt hållbart ledarskap högt upp på agendan.
En nytänkande vd som med stort engagemang leder organisationen mot en mer hållbar framtid.
Med förtroende och tillit vågar hon utmana och inspirerar organisationen att göra saker som de aldrig gjort förut, samtidigt som hon är noga med att få ihop helheten i livet med mantrat ”det är inte på liv och död, det är bara bröd”.
Hållbarhetsfrågan ligger Karin nära hjärtat, både när det kommer till medarbetarnas välmående, bolaget samt samhällets utveckling i stort.
Karin upplevs verkligen som kulturen beskrivs: nytänkande, helhjärtad och handlingskraftig.

Årets vinnare presenteras live den 8 oktober kl. 19:00 på Fri Köpenskaps Facebooksida

Källa: Pressmeddelande Polarbröd

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.